Истина ли е? Показаха етикет от голяма хранителна верига

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:41 / 02.07.2022
3716
Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното, съобщи министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Още на първи юли големите търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена.

"Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и производителите, който изпълнихме", заяви след обявяването на новината министър Нинова. Тя нареди проверки на Комисията за защита на потребителите. Те потвърждават, че са обявени намаления на цените в големите вериги, като съобщенията за това в търговските обекти са коректни и отговарят на изискванията на закона.

"С това изпреварващо влизането в сила на закона действие търговците показват, че имат волята да изпълнят поетия при представянето на мярката ангажимент за намаляване на цените“ отбеляза Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

"В тази тежка социално-икономическа ситуация основният ни приоритет е грижата за хората", заяви още вицепремиерът Нинова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).