Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Историк: Русия не ни е освободила нито турците, нито от фашистите, това са най-големите лъжи в българската история
Автор: Екип Burgas24.bg 13:03 / 23.12.2022Коментари (13)706
© БГНЕС
Украинският президент Володимир Зеленски изнесе десетминутна реч, която многократно бе прекъсвана от аплодисментите на депутатите в Конгреса на САЩ.

"Това е първото пътуване на Зеленски извън Украйна. Самият президент Байдън каза, че живият контакт е абсолютно различен. Той спомена, че тази среща е абсолютно ключова за него. Друго ключово обстоятелство са оръжейните системи, които Байдън обеща. Още едно обстоятелство, което е локално за България и начина, по който в България обществените медии продължават да отразяват какво се случва в Украйна".

Това заяви активистът Виктор Лилов в предаването "Голямото жури" на "Кой говори" по Дарик радио.

"Начинът, по който Зеленски беше посрещнат в Конгреса, говори много. Всички станаха да го аплодират на крака, което показва отношението на демократичния свят към това, което се случва. Забелязва се острият контраст на отразяването на посещението на Байдън в България. Възмутително е това нещо. Това е част от едно активно пропагандно мероприятие и то се организира от хора с нечисти намерения. Време е лъжата да бъде наказана", добави той.

Спортният журналист Георги Филипов добави: 

"Бих обвързал това отразяване на медиите с един процес, който върви под повърхността и той е свързан с прегрупиране и подкопаване на статуквото. Ще има раздвижвания по отношение на собствеността на големите медии и по отношение на това кой и как ще управлява България според мен."

"Говоренето за исторически сантименти е най-голямата лъжа в българското съвремие. Големият проблем, който имаме, са насажданията в продължение на 45 години да благодарим на Русия за освобождението от турско робство и за освобождението от нацизма. Това всъщност са най-големите лъжи в българската история. Русия е нищо повече от окупатор. Писанията на големите ни възрожденция Ботев, Раковски, Захари Стоянов въобще не сме ги прочели, щом боготворим Русия. Продължаващите натиск и манипулация от страна на почти всички медии в България, работи изцяло в тази посока", категоричен бе историкът Светлозар Желев.

"Човешката психика има една особеност - тя е много пристрастна и емоционално се заразява. Дори да имаме най-обективното отразяване на една новина, ако човек е зад Русия, той ще търси само доброто за нея. От тази зависимост какво ще каже големият брат, ние не можем да излезем от този рефлекс. С разума си ние сме в Европа, но сърцето ни е в Русия", заяви Филипов.

"Пейтриът е защитна система. Това е една война на терора - разрушаване на инфраструктура, на водоснабдяване, на граждански обекти. Това е война не с Украйна, а с украинските граждани. Предимствата на руснаците са: артилерия, значително превъзхождащата украинската и жива сила. Пейтриът занулява тези предимства."

"Човешката психология е заложена да вярва в това, в което иска да вярва. Наскоро излезе една книга, в която се казва "българите сме в основата на европейската цивилизация" и защо е най-продаваната книга според вас? Ние сме велики, но сме най-нещастните, защото винаги други са ни виновни".



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гледам ,че засегне ли се тема за Русия и история ,медията си има дежурни русофилистични малоумници дето дежурно дъвчат лайна за историята ни. Историята ни драги шлюхи и блядове не се редактира вече в Масква от безродни боклуци ,като Искра Баева и Андрей Пантев. Ако бяхте българи щяхте да знаете ,кой е кап.Георги Мамарчев ,какво го свързва с Раковски и защо и двамата от русофили стават русофоби. Апропо това важи и за любимите ви Стамболов и Вазов. Да не говорим за Ботев и Левски. За тях Русия е била същото зло ,както и султана!!! Само вие недоразвити ембриони не го разбрахте ,защо ви "освободиха" пък после ви разделиха и бяха против Съединението ни.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 23.12.2022 г.
0
 
 
Окупатори са си, факт.
0
 
 
Е какъв историк е тоя мунчо щом говори такива небивалици.Естествено ,че Русия е освободителката на България от 5 вековното турско робство/Олигофрена явно не е чел Под игото на Вазов или поезията на Ботев/.И не само всички балкански страни се освобождават чрез поредица от руско-турски войни.Каква ли щеше да бъде съдбата на клетия българския народ ако не бяха победоносната руски войски-може би това на арменците или по-лошо на кюрдите. На такива американски педеруги като тоя урод ще кажа -отиди в Гърция или Сърбия и кажи същото и ще видиш какво ще ти се случи,но тези общества имат историческа памет и достойнство. Та ако не бяха руснаците сета тоя п***о щеше да е ибрикчия нейде в Анадола. Машалах п***о непоръбен.
0
 
 
Поредният ибрикчия с евроатлантически ценности!
0
 
 
Някой иска и ние да тръгнем по лош път... :( Цитат: "...излезе една книга, в която се казва "българите сме в основата на европейската цивилизация..." Разбира се, българската нация има голям принос - все пак, живеем на територията на Европа. Изказването ми напомни за "великите укри", дето изкопали Черно море... и Христос е бил от украински произход (от Галиция), а и почти всички други най-велики земяни... Така че, по-добре да не се увличаме!
0
 
 
Дааа , а пък ти приличаш на Брад Пит... Да , да , ама не... Спокойно можеш да заминеш за Холивуд...
+4
 
 
Да лъжеш за исторически факти, да демонизираш крайно елементарно и да смяташ хората за дебили, без историческа памет, означава само едно - ти си краен планктон, с наднормено тегло и малка, мъничка пи*ка, която не си виждал отдавна, но насаждащ задокенаски опорки, които на всички са писнали! Ай, get the fuck out of here!
-2
 
 
Прав е! Особено за окупацията през 1944-та година, която после се представя, като освобождение от нещо, дето не съществува! Същите днес се опитват да "освободят" и Украйна, но нещо "освободените" са те самите. 100 000 орки вече не цапат планетата Земя!
+2
 
 
ТИ ГОЧО КАТО СИ СПОРТЕН ЖУРНАЛИСТ ДА БЕШЕ ПРОЧЕЛ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ А НЕ НЕ ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ИЛИ И ТИ СИ АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИЗЕЦ - МНОГО ТЪПАЦИ СТАНАХТЕ ТАКИВА - МНОГО ПРОЗД НАРОД .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: