Историята взриви мрежата: Шофьорът се засили към мен и ме удари с юмрук в лицето!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
17:12 / 21.01.2022
1364
Момче разказа трогателна история, която се е случила в градския транспорт в Банкя, научи Sofia24.bg. Всеки един от нас можеше да е на неговото място. Центърът за градска мобилност в София публикува историята на Никола, който твърди, че е бил ударен с юмрук в лицето от шофьора на автобуса.

Ето какво пише момчето, публикуваме думите му без редакторска намеса:  

Казвам се Никола и съм на 17 години. На 15 декември, към 13:35 ч., чаках автобус номер 47 на последната спирка в квартал "Градоман" в Банкя както обикновено. Автобусът дойде, шофьорът отвори предната врата и ме попита дали ще се качвам. Докато си слагам маската вдигнах ръката в знак, че ще се, но той изненадващо затвори вратата и запали автобуса. След няколко секунди чакане отново отвори предната и започна да ме псува и да пита защо не се качвам. Не разбрах, че говори на мен, нямаше повод за такова държане и се доближих до вратата, за да видя какво се случва.

Осъзнах, че говори на мен, качих се, като през цялото време продължи с псувни и какви ли не обиди по мой адрес. Само го погледнах, като преди да седна отвърнах "Заради хора като вас светът е в такова положение".

Седнах на последната седалка, за да съм по-далеч от него. В автобуса имаше още една жена. Шофьорът стана и се засили към мен, извика ми в лицето защо съм му говорил по този начин и съм го обиждал, опитах да обясня, че не съм го обидил и другата жена в автобуса ми е свидетел, но той не ме изслуша и ме удари с юмрук в лицето.

След това ме изхвърли от автобуса, продължавайки да ме псува и обижда. Не му беше трудно, огромен мъж все пак. Звъннах на баща ми, който се обадил на 112 и пресрещнал автобуса на метростанция Сливница. Пристигналите полицаи му обяснили, че нищо не могат да предприемат, защото няма доказателства, въпреки че в автобуса има камери.

Посъветвали го да си извадя медицинско, както направих на другия ден (средна телесна повреда) и да заведа дело. Защо държа да разкажа тази история?

Защото живеем в 21 век, в европейска държава, аз съм ученик на 17 години и не мисля, че е редно да се случват и остават безнаказани такива неща на мен и на когото и да било. Впоследствие разбрахме, че това не е първата подобна проява на този шофьор - проявявал е агресия не само към пътници, но и към колеги.

Ето и някои от коментарите под публикацията: 

Браво момче, само така. Никаква търпимост, към такива прояви. А на този бабаит, трябва да му се разясни, че транспорта е УСЛУГА, която пътниците ЗАПЛАЩАТ. Ако не може да я предостави качествено, да си хваща шапката и да се разкара;

Така е, когато няма закони, а ако има не се зачитат и спазват. Срам и позор 2022 година да се случват подобни неща;

Недопустимо! Но в разказа най-шокиращо за мен е, че всички колеги знаят, че този човек е такъв, но са ок. Няма мерки, няма и подкрепа за този човек, защото е опасен и не му е това мястото за работа. И нека не се учудваме, защо децата се справят със същите модели, а ние възрастните се възмущаваме много;

Как държат такива хора на работа аз не мога да разбера. Ми като е имал други прояви е трябвало отдавна да не е на това работно място! Ужас! Браво на Никола за сигнала?! Трябва да има справедливост!(въпреки че се съмнявам).

Виж коментарите (4)

Още по темата (39):
06.03.2024 Шофьор в градския транспорт взриви мрежата с култови изпълнения: Снима се, докато вози пътници в София
28.08.2023 Трамваят е почти толкова символ на София, колкото и жълтите павета
28.05.2023 Хартиеният билет за метрото остава след 1 юни
10.04.2023 Една снимка успя за секунди да взриви цялата мрежа
03.04.2023 Пиян мъж се качи в тролей, реакцията на случайно момче и шофьора удиви
всички
23.03.2023 Контрольорите вече трябва да минават през езиков курс по английски език
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).