Ивайло Мирчев: Борисов ще се опита да ни каже, че Владислав Горанов е бушон

Автор: Росица Лаханова
Коментари (0)
20:57 / 10.02.2023
859
Иван Гешев e отговорен за новата порция "Магнитски". От "хартиената коалиция", ГЕРБ, БСП и ДСП се превърнаха в коалицията “Магнитски". България в момента е световен рекордьор по най-много санкционирани по Магнитски и отговорността за това я носи Иван Гешев. Бойко Борисов ще се опита да ни каже, че Горанов е бушон.Това заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България"  във връзка с новите обвинени български лица по закона "Магнитски".

Според него единственият отговорник за новата порция "Магнитски" е главният прокурор Иван Гешев, защото не е разследвал твърденията на Васил Божков, според когото бившият финансов министър Владислав Горанов е носил пари от "такса спокойствие" за Бойко Борисов. Категоричен е, че ГЕРБ и ДПС са виновни за неуспеха за неприемане на механизъм за разследване на главния прокурор.

"Ако Гешев си вършеше работата и беше разпитал Васил Божков и на база на този разпит се беше стигнало до конкретно обвинение, в корупция например, най-вероятно вече определени лица щяха да са получили съответното правосъдие и да не се налага САЩ да ни посочват, че те са свързани с корупция"", каза той за обществената телевизия и определи обвиненията по "Магнитски" като "невероятно международно унижение", което има значение както за инвестиционния климат, така и за мнението на различните страни за България.

"Бойко Борисов ще се опита да ни каже че Владислав Горанов е използван като бушон, за да се окаже, че той няма нищо общо с тази работа, че Горанов е правил някакви неща на своя глава и Борисов е чист. Това не трябва да се допуска", каза още Мирчев.

Той допълни, че "Демократична България" и "Продължаваме промяната" са постигнали споразумение за общо явяване на изборите под името "Продължаваме Промяната - Демократична България". И допълни, че събирането на подписи за подкрепа за регистрация в ЦИК започва.

"Искаме да съставим истинско реформаторско управление, което не да очаква следващия списък "Магнитски", а да постави страната на едни съвсем нови релси, защото ако продължаваме в същия дух, след още няколко месеца президентът пак ще излезе да благодари на неговите евроатлантически партньори, които са му казали, че има нови корупционери, открити в страната. Главният прокурор сега няма да се обажда дълго време, защото не знае къде да се дене, защото той носи отговорност за това, което се случва. Затова ние от "Демократична България" и вече заедно с "Продължаваме промяната" искаме да се борим точно с това. Надявам се да успеем да спечелим доверието на българските граждани", каза той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (65):
12.06.2023 Горанов: Не съм горд, че съм в "Магнитски", но мисля, че американските власти са подведени
18.02.2023 Томислав Дончев: Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Владислав Горанов ще е в списъка "Магнитски"
15.02.2023 Цветлин Йовчев за "Магнитски": Проявяваме се като недостатъчно надежден и устойчив партньор
13.02.2023 Владислав Горанов: Разбира се, че съм член на ГЕРБ
12.02.2023 Какво представляват санкциите по закона "Магнитски"
12.02.2023 Овчаров, който бе санкциониран по "Магнитски": Нямам фирми, издържам се от пенсията си
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия" в следв...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).