Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Ченчев: БСП ще върне мандата, ако изборите са неизбежни
Автор: ИА Фокус 10:26 / 16.01.2023Коментари (0)388
©
$Левицата ще върне мандата тогава, когато усети, че отиването на нови избори е неизбежно. Дано да се случи това, което трябва за България. Защото страната ни трябва да има бюджет. Ако при едни евентуални избори се сформира кабинет чак лятото, тогава ще бъде късно. Ние сме отговорни пред страната си, България трябва да има правителство и бюджет. Политиките на служебния кабинет не съвпадат с това, което БСП иска да се случи, това каза Иван Ченчев, зам.-председател на ПГ на “БСП за България", в коментар по темата за предизвикателствата при третия мандат.

"Не случайно третият мандат е наречен кризисен, така че трябва да се преборим и като отговорна партия ще направим всичко възможно да съставим правителство. Ние казахме, че сме отговорни пред страната си и очаквахме да ни бъде връчен мандатът, защото сме БСП. Нашата партия винаги е подготвена за носенето на отговорност. Друг е въпросът, че този мандат беше натоварен със свръхочаквания още преди три месеца, когато приключиха изборите на 2-ри октомври. Тогава всички партии казаха, че третият мандат е най-важен, защото не виждат реализация на първите два - така и се случи", посочи той.

Социалистът обясни, че повечето партии заявяват своето желание да има правителство.

"Ние ще имаме разговор с тях, но първото, което предстои днес след връчването на мандата, е заседание на Изпълнителното бюро, след това и Национален съвет“, каза Ченчев.

По думите му,  видно е разминаването в действията на президента Радев с очакванията на левите хора в България: "Политиките, които прилага служебният кабинет, не съвпадат с това, което БСП иска да се случи", категоричен е той.

На въпрос за подхода на левицата оттук-нататък социалистът отговори: "Първо трябва да мине заседанието на Националния съвет, това е политическо решение, което трябва да зададе пътя на една партия какво ще прави с мандата. Така е отговорно към страната и след като България три месеца чака правителство, може да изчака още няколко дни. Призовавам за спокойствие, хладнокръвие, ние ще бъдем диалогични. Призовавам всички парламентарни сили за едно отговорно поведение, защото виждаме спиралата от избори докъде ни доведе".

Според депутата от БСП не е логично да сядаш на масата на преговори, ако предварително поставяш условия защо изобщо сядаш да преговаряш. "Преговорите са, за да се изчистят въпроси - дали в положителна или в отрицателна посока. Каквото и да говореха ПП и другите политически сили виждаме, че ситуацията се изменя. Така че разговори ще има, срещите ще се случват пред очите на българските граждани", обясни той пред NOVA.

По отношение войната в Украйна социалистът изтъкна, че БСП е партия на мира. "Държим на него и на преговорите. Това правим през последните месеци и години. Позицията ни против оръжията е съвсем реална, след като сме за мир и за преговори. Тази война трябва да се реши чрез преговори и настояваме за това", категоричен е Ченчев.



Още по темата: общо новини по темата: 843
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: