Иван Демерджиев: МВР ежедневно се почиства от корумпирани служители

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:01 / 07.10.2022
521
В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двата полицаи, съпричастни към катастрофата, причинена на Околовръстното шосе от Димитър Любенов, потвърди пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. На двамата служители на МВР са отнети служебните карти и личното им оръжие.

"Изключително бързо "Вътрешна сигурност" направи всичко необходимо. Първо стана ясно от медиите, че вероятно има съпричастност или странно поведение на полицейски служители на място, визираше се една служителка особено, за която имаше данни, че се е държала по неадекватен начин. Събрахме доказателства. Установи се, че е имало патрул с двама полицай, този патрул е нарушил служебните си задължения и е процедирал по начин, неприемлив от наша гледна точка."

Няма данни, няма камери, които да са заснели предаване на сума пари. Има установено паралелно движение за определен период от време, уточни вътрешният министър.

Иван Демерджиев отбеляза, че разбиранията им "за скорост с прокуратурата са различни" и "те доста често подхождат по-лежерно" и упрекна прокуратурата в изкуствено създаване на проблеми.

"Как да градим доверие в тази ситуация? Как да градим взаимодействие в тази ситуация? Ако хората си взаимодействат, те не се подвеждат с цел да бъде дискредитирана едната страна", каза той по повод разследването на катастрофата и размяната на реплики с прокуратурата.

Демерджиев отправи въпрос кога друга система в държавата ще последва МВР и "ще идентифицира хората, които не изпълняват служебните се задължения или ги нарушават" и "колко години трябва да чакаме за това".

"В другите системи тези неща се случват в не по-малък обем. МВР не може да дава храна, да е на прицел, след като МВР ежедневно се чисти от тези хора. Г-н Гешев иска това положение да продължи. То е много комфортно за следствие, за прокуратура, за съд. Не е комфортно за обществото обаче, не е комфортно за държавата. В момента основно се прекрачват етични граници."

МВР е честен партньор. Всичко, което знае, своевременно стига до прокуратурата, подчерта вътрешният министър. Той е дал указания на шефовете на областните дирекции да му се докладват случаи, в които действията на МВР се саботират.

Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
17.11.2023 Шофьорът с Поршето от столичното Околовръстно, който предизвика катастрофа с жертва, остава в ареста
03.07.2023 Съдът върна делото срещу двамата полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното, при която загина френски гражданин
23.03.2023 Съдът отново отказа да пусне Димитър Любенов от ареста
17.03.2023 Съдът не пусна под домашен арест обвинения за катастрофата на Околовръстното в София
23.12.2022 Прокуратурата повдигна обвинения на двама полицаи заради катастрофата на Околовръстното
20.12.2022 Апелативният съд остави в ареста Димитър Любенов, причинил тежката катастрофа на Околовръстното
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).