Иван Гешев: Терминът "независим прокурор" е обиден за прокуратурата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:17 / 18.12.2019
793
Чака ме най-тежкият мандат - това бяха първите думи пред медиите на новия главен прокурор Иван Гешев след встъпването му в длъжност.

Според него причините за тази негова прогноза са две. "Първо – ние сме достигнали предела, имам предвид държавата, а не само прокуратурата, в който най-после трябва да отговорим на очакванията на българските граждани за повече справедливост. От друга страна – прокуратурата е в добра кондиция и работи на високи обороти през последните години. Благодарение на това сме подложени на сериозни атаки, които целят дестабилизация“, обясни стой. 

Гешев подчерта, че въпросните атаки идват от "различни хора, които се притесняват от закона“, без обаче да назове конкретни имена. На въпроса как ще опази прокуратурата от евентуални опити за политически натиск, Гешев отговори лаконично: "Като спазваме закона“.

"Всички прокурори са независими. Всички магистрати базират решенията си на вътрешното си убеждение, закона и доказателствата по делото. Този термин "независим прокурор“ е обиден за прокуратурата“.

Новият ръководител на държавното обвинение подчерта още, че вече е водил разговори и е наясно със структурата на новия си екип, но ще обяви състава му на по-късен етап.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).