Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Гешев от Поморие: Готови сме да продължим съвместната ползотворна работа с Върховната прокуратура в Бамберг
Автор: Екип Burgas24.bg 13:28 / 07.10.2022Коментари (0)617
©
Главният прокурор на Република България и главният прокурор на Върховната прокуратура в Бамберг дадоха съвместен брифинг по време на семинар, посветен на киберпрестъпността и прането на пари, съобщиха от Прокуратурата на Република България.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният прокурор във Върховната прокуратура на Бамберг Волфганг Грюндлер дадоха съвместен брифинг по време на българо-баварския семинар "Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари", организиран от Фондация "Ханс Зайдел".

В брифинга взеха участие и заместник главният прокурор Борислав Сарафов, както и д-р Хелмут Патдер, експерт и бивш съветник по международно сътрудничество в Баварското държавно министерство на правосъдието.

По време на изявлението бе подчертано отличното взаимодействие, което българската и баварската прокуратури осъществяват още от 2002 г., което спомага за по-качествени разследвания на трансграничните престъпления.

Иван Гешев благодари на Волфганг Грюндлер и Хелмут Палдер за дългогодишното сътрудничество, като подчерта, че в годините на съвместна работа българските и баварските магистратите са успели да създадат освен колегиални и приятелски отношения. Той подчерта готовността на Прокуратурата на Република България за продължаване на съвместната отлична работа.

Главният прокурор на Върховната прокуратура в Бамберг Волфганг Грюндлер сподели мнението на българския си колега, че бъдещето на Европейския съюз зависи от съвместното сътрудничество на държавите членки. "През полседните 20 години ние виждаме едно много положително сътрудничство във взаимоотношенията между България и Бавария. В началото ние идвахме като консултанти във вашата красива страна, но сега работим на равна нога с колегите ни от България и участваме в съвместни разследвания“, посочи главният прокурор във Върховната прокуратура в Бамберг, като заяви, че вече има успешно реализирани съвместни разследвания в областта на кибертърговията, “darknet", както и такива, свързани с криптовалути.

"Този семинар не е завършекът на нашата съвместна работа, гледаме в бъдещето, защото само една силна Европа може да се справи с тази изключително сложна проблематика“, подчерта Волфганг Грюндлер.

"Както г-н Гешев казва, тази работа се гради на много събития, които имат своята последователност и развитие, това е още една тухла в това, което градим като общо знание. Всичко това заздравява изключително доброто сътрудничество между българската и баварската прокуратура и българската и баварската съдебна система“, допълни той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: