Иван Гешев за действията на органите спрямо негови близки и роднини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:18 / 22.03.2022
729
Имам своето становище като потърпевш от незаконните действия на МВР спрямо мои близки. Думите са на Иван Гешев в интервю за сайта epicenter.bg.

"Това никога не съм го казвал и ще кажаа защо. Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) не може да извършва действия спрямо магистрати - те извършиха незаконно, по същия начин, по който ви обясних за следователите, действия спрямо мой близки", казва Гешев.

На въпрос "Спрямо баща Ви?" Иван Гешев отговаря: "Не само. И срещу други хора от семейния ми кръг. Беше ясно, че това са действия спрямо мен. Като искат да ги направят спрямо мен, защо не ги извършат спрямо мен, а ги извършват срещу жени, възрастни хора и т.н? Защото сведения за тези действия МВР е изпратило на министъра на правосъдието, а министърът ги е внесъл във Висшия съдебен съвет, след като е ясно, че те касаят мен? Извършени са от некомпетентен орган ГДБОП, при положение, че компетентният орган е КПКОНПИ".

"Защо Ви казвам това? Не за да се оплаквам. Казвам го сега в контекста на разговора и на всичко, което се случва, за да онагледя, че след като може да се случи по отношение на действащ главен прокурор, след като могат да бъдат атакувани дами прокурори и то на оперативно ниво, след като може да бъдат заплашвани – не говоря от изпълнителната власт, но от лица, разследвани от Специализираната прокуратура, ежедневно да бъдат охранявани, защото е застрашена тяхната сигурност, след като могат да бъдат подложени на постоянни медийни атаки конкретни магистрати - това е опасна тенденция и връщане към минали времена. Работата на Прокуратурата в момента, освен всичко друго, е да защити правата на всички български граждани от незаконни действия, независимо кой ги извършва."

За ареста на Бойко Борисов главният прокурор казва: "Според българското законодателство нито министър-председателят, нито министърът на вътрешните работи могат да дават нареждания на разследващите полицаи. Такива може да дава само наблюдаващият прокурор."

Виж коментарите (0)

Още по темата (181):
12.12.2023 Прекратиха разследването, по което задържаха Борисов и Горанов - нямало доказателства
21.03.2023 Поптодорова: Логично беше Държавният департамент на САЩ да обяви ареста на Борисов за незаконен
31.12.2022 Съдът реши окончателно: Арестът на Горанов на 17 март е незаконен
16.11.2022 Севдалина Арнаудова иска да съди "Продължаваме промяната"
01.11.2022 Обрат: Арестът на пиарката на Борисов - Севделина Арнаудова е незаконен
18.10.2022 Арестът на Севдалина Арнаудова е законен
Още новини от Национални новини:
Станишев: Много войводи, малко четници
Половината безработни у нас са със средно образование
Шофьор остана без работа заради фалшиво положителни тестове за на...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).