Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Костов: Хайде да не се държим като третокласни европейци
Автор: Екип Burgas24.bg 17:15 / 13.01.2021Коментари (2)647
© БГНЕС
"Имам притеснение от провеждане на избори в условие на коронакриза. При добро управление е възможно да се каже какъв е рискът, но такова няма. Трябваше да бъдат положени усилия за изследване и разбиране на риска“. Това каза пред БНР бившият премиер Иван Костов. 

По думите му властите трябва да имат готовност да създадат организация и при необходимост да наложат с една степен по-ограничен режим на извънредна епидемична обстановка: 

"Вижда се, че за месец и половина този режим направи управляем риска за болничната система и намали силно смъртността. Това доказва, че властите имат средствата и начина да ограничат риска по време на избори, стига да започнат да го правят навреме. Рискът от заразяване ще бъде най-голям за членовете на изборните комисии. Той може да бъде елиминиран чрез тяхното масово ваксиниране. Гласуването в големи салони е уместно предложение... Основателен е аргументът за изтегляне на изборите след Великден“. 

В предаването "12+3“ Костов допълни: 

"Освен от риск от заразяване има и риск за самото политическо представителство, което ще се излъчи по време на изборите. Обявената епидемична обстановка ще затрудни предизборната кампания, особено за малките партии... Ако започне отново повишаване на случаите на заразяване, ще се въведат нови ограничения, а това ще направи невъзможен контактът на партиите с избирателите. От това само ГЕРБ ще спечелят... Равнопоставеността между партиите по време на кампанията може да се запази, ако спрем проправителствената медийна пропаганда“. 

Как видеонаблюдението на броенето на бюлетините ще е екзотично?! При развитието на съвременната техника една камера, която е много евтина, може да се включи над масата, на която се броят бюлетини, и да излъчва в интернет ясен образ, който може да се види от всеки желаещ на компютъра му. Технологично такива възможности има. Това, че управляващите не ги познават, не ги извинява и не им дава основание да ги определят като екзотични. ГЕРБ 12 години сумарно управлява, защо не са прокарали навсякъде интернет? Не е високо нивото на политиците ни и от тях не може да се очаква, точно от тези, да си дават сметка къде е отишла технологията.

Това е елементарно. Има 11 500 - 11 600 секции. Камери за тях ще струват пренебрежимо малко пари, ако тези пари ще стимулират доверието на хората да гласуват. Това ще са пари, дадени, за да има силна политическа система в България. Имаше начин да се определят и мъртвите души в избирателните списъци, но сега вече е много късно.

Машинното гласуване по никакъв начин не ме притеснява. Хайде да не се държим като третокласни европейци. Ние сме същите като всички останали. Не сме различни от хората, които гласуват машинно и по пощата в западните страни. Ние сме едни и същи хора.

Защо да не се гласува по пощата? Какво пречи? Това е общият упадък на институциите. Ако няма доверие в "Български пощи", тогава човек няма да отиде да гласува там. Но много страни, напреднали демокрации гласуват по пощата. Защо да не гласуваме ние?

Проблемът не е в хората. Проблемът е в институциите. Те не могат да го направят. Това означава, че са управлявани зле и са организирани още по-зле.



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като се притесняваш,ходи се лекувай.Брикет.
0
 
 
Точно Вие ли Костов ще правите преценка,Вие който разбихте СДС, Вие Троянският кон на БКП- БСП и който приватизирахте България ! Чудно ми е как има хора да Ви вярват и да членуват в ДСБ , и с какви очи се появявате по медиите! Да много добър финансист, затова успяхте да извършите толкова далавери и да останете ненаказан ! Кой зай какви планове си правите пак!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: