Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Портних: Няма връзка между спукания тръбопровод и измирането на рибата в езерото
Автор: Пламена Николова 17:21 / 20.05.2020Коментари (1)862
До момента няма анализ и резултати, които да получим от Басейнова дирекция относно масовото измиране на рибата във Варненското езеро. Очаква се да са готови на 26 май. Това съобщи днес Бейхан Хасанов от "Риболовен контрел"-Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

"Нашите инспектори ще продължат да следят по северния и южния бряг на езерото дали продължава този мор на рибата. През 2011 г. пак имаше масово измиране на риба в канала и подозираме, че се касае за липсата на кислород", обясни експертът. 

"Всяка година има такъв процес, свързан е с различни фактори. Рибата, която е измряла, е доста далеч от въпросната спукана тръба. Ясно е, че има друга причина. В тази зона има ред огромни предприятия, химическа промишленост, кораборемонтни заводи, корабостроителни заводи. Почти всяка година има подобни случаи с различни причинители. Голяма вероятност има причината да е намаляването на кислорода в езерото заради планктона, който цъфти. Може да е и друго. Затова ще настояваме за обстоен преглед на вливанията във Варненското езеро, което е от три общини. Затова ще настояваме областният управител да инициира проверка, за да се установят причините", коментира днес кметът на Варна Иван Портних.

На въпроса дали може плажът на Аспарухово да остане затворен за лятото, заради замърсяването в езерото, което стигна и до Аспарухово, Портних заяви:

"Не ми се иска да разглеждаме такава хипотеза, но институциите правят своите замервания,ако има разминаване в показателите на допустимите норми за морската вода, те ще информират гражданите!"

Повече вижте във видеото! 

 











Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.05.2020 г.
0
 
 
Има, г-н Кмете, има! Връзката е точно цъфтежът на планктона, това в Института по океанология или в Аквариума следва да са Ви го обяснили! Както и че цъфтежът е в следствие от замърсяването с фекални води!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: