Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Спасов, приятел на семейството на убитата Моника: Искаме спешни промени в НК и НПК
Автор: Екип Burgas24.bg 13:13 / 31.10.2022Коментари (0)524
© БНТ
Убитата на пешеходна пътека Моника днес щеше да стане на 9 годинки. Това каза пред журналисти приятелят на семейството и организатор на протестите Иван Спасов след среща с главния прокурор по повод промяната на присъдата от ефективна в условна на антимафиота, убил детето, Владимир Панайотов, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Когато организирах протестите написах писма до цялото ръководство на държавата - президент, премиер, министър на вътрешните работи, министър на правосъдието, областен управител, главен прокурор, всички. Единственият, който се отзова на нашата покана и по времето на протеста съжали, че не може да дойде, защото е в Народното събрание, това беше господин Иван Гешев. И ни покани днес на среща. Исканията са ни за спешни промени в НК и НПК, защото при такива остарели закони, за съжаление убийците на пътя се измъкват“, допълни Спасов.

"Имаме разпечатани мотивите на Апелативния съд, макар че не са изпратени на семейството, допълни адвокатът. Вижте само какво са изпратили на майката, която година и половина ходи само на гробища – ето това хвърчащо листче с решенията са й изпратили. Мотивите аз ги разпечатих от сайта на съда, обясни адвокатът. “Това струва животът на Моника, и това праща Владо Панайотов, убиецът на пътя, вкъщи. Това е неговата присъда.“

На въпрос на журналист защо от ефективна, присъдата става условна, Спасов отговори: "Защото бил добър човек“.

"Главният прокурор ни каза, че държавата е зад нас и че може да разчитаме на него. Вече присъдата е протестирана от Апелативна прокуратура Пловдив още на 20-ти. Много разчитаме на държавното обвинение да свърши нещо и да има справедливост. Без спешни промени в НК убийците на пътя винаги ще бягат от правосъдието. Надяваме се да има ефективна присъда за убийците на пътя“, обясни Спасов.

Господин Панайотов беше оставен да работи като полицай, той оказа влиянието си и това се вижда от присъдите, които получава, допълни Спасов.

Майката на Моника Блага Стоименова каза, че са дошли на срещата с главния прокурор, защото искат справедливост.

"Дошли сме тук – искаме справедливост, искаме ефективна система, която да работи. Всичко се променя, хората се променят, стига вече с тези стари закони, защото един убиец няма как да се разкарва по пътищата, хубаво досие има, това няма как да е цялата причина и той да е на свобода. Преди четири дни получих съобщение, без мотиви. Дори като майка не ми дадоха право да знам защо той е осъден условно – къде е тази държава, къде са тези закони. Защо ги пускат?

Трябва някой да спре войната на пътищата. Трябва да сме обединени всички, хората имат последствия, реват с години, а убийците са на свобода. Те не знаят каква болка остава на семействата. Защо трябва да стигаме дотам, защо няма справедливост, къде е нашата държава, къде са нашите закони. Най-много случаи има на пешеходните пътеки, защо?“, попита Блага Стоименова.

Борис СЕИЗОВ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: