Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иванчева влиза в кухнята на затвора
Автор: Екип Burgas24.bg 14:36 / 14.12.2022Коментари (0)607
©
Бившата кметица на столичния район "Младост", която бе осъдена за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор.

Ексуправничката е в женския пандиз от близо месец. Там беше изпратена и заместничката й Биляна Петрова. Двете получиха съответно 6 и 5 г. лишаване от свобода. След зрелищната акция по задържането им пред Спортната палата те изкараха 8 месеца в килия и около 1 г. и половина под домашен арест, пише "България днес".

Това време ще им бъде приспаднато от присъдата, но за да намалят още повече наказанието си, Иванчева и Петрова поискаха да работят. Чрез социалните мрежи се примолиха на бизнесмени от Сливен да ги наемат. Условието е да им осигурят транспорт от и до панделата, а също и да ги пази служител от охраната.

На Иванчева това изобщо няма да й се наложи, защото тя е получила предложение и започва работа в кухнята на затвора.

"Деси не знае как е дошло това предложение, но е много благодарна за предоставената възможност", каза пред "България Днес" близък на бившата кметица. По думите му със заплатата от 240 лв., която ще взима, Иванчева смята да изплаща глобата от 12 бона, която й наложи съдът с окончателното решение.

Кметиците доскоро са били заедно зад решетките, но решението на Темида ги раздели. Тъй като Иванчева получи над 5 г. лишаване от свобода, съдът й определи строг режим на изтърпяване, докато Петрова е на общ режим. Двете имали близо 3-седмична адаптация, след което ги сложиха в различни килии.

Десислава попаднала при "тежката артилерия" - осъждани за тежки престъпления и за убийства. Така по стечение на обстоятелствата станала съкилийничка на друга известна подсъдима - акушерката Емилия Ковачева, която получи 18 г. затвор за опита за убийство на бебето Никол.

Скандалът с бруталния побой над новороденото момиченце изригна след публикуване на кадрите в "България Днес". Заради травмите Никол получава епилепсия и има 70% инвалидност от ТЕЛК. Ковачева търка нара в Сливен от ноември м.г. Тя твърди, че няма спомен да е удряла бебето, и се оправдава, че била преуморена от поемането на двойни смени.

Иванчева и Петрова също са категорични, че са невинни. Те подозират, че пачките със 70 хил. евро са им били подхвърлени в служебната кола. Според прокуратурата парите са оставени от посредника - бившия кмет на района Петко Дюлгеров. Той от своя страна ги взел от предприемача Александър Ваклин за по-бързо придвижване на забатачена преписка за строеж.

По делото останаха редица въпросителни, които оставиха в обществото чувство за липса на справедливост, смятат близки до кметиците. Затова те организираха подписка до президентството, с която настояват Иванчева и Петрова да бъдат помилвани и да излязат час по-скоро от затвора. Петрова има пораснала дъщеря и болни роднини. Затова сподвижниците им смятат, че са изтърпели достатъчно и не заслужават да са сред закоравели престъпнички.

Иванчева е майка на едногодишния Валентин-Александър, а кадрите как се разделя с детето, отвеждана от Съдебна охрана, трогнаха хиляди. Момченцето остана на грижите на възрастната си баба Любка. Разделена с дъщеря си, на нея й се налага да бъде майка и баба едновременно. За отглеждането на малчугана й помагат активисти от сдружението срещу презастрояването "Зелен Младост", а също и адвокат Албена Белянова, която внесе гаранцията за освобождаването на Иванчева.

Малкото момченце беше разделено от майка си 9 дни преди да навърши годинка. Ден след рождения си ден той за първи път отиде на посещение в Сливен, за да види майка си през стъкло. Иванчева имаше желание да гледа отрочето си зад решетките, но се оказа, че законът не позволява това за деца над 1 г.



Още по темата: общо новини по темата: 18
12.03.2024 »
20.01.2024 »
26.06.2023 »
20.02.2023 »
16.11.2022 »
12.11.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: