Изключват ученици за неприлични снимки във Фейсбук

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:47 / 07.10.2015
746
Неприлична снимка или клипче на съученик или учител, качени във Фейсбук, се наказват с изключване. Онлайн поведението на децата присъства във все повече училищните правилници, като в някои школа мерките за опазване достойнството на ученици и педагози са строги и безкомпромисни.

Така например в 51-во СОУ "Елисавета Багряна" в София има вече двама ученици, които са били изключени заради крайно неприличното си поведение във Фейсбук, накърняващо достойнството на ученичка и преподавателка. 

Миналата година момче направило колаж на една своя съученичка като сложило лицето й върху голо чуждо тяло, след което качило снимката във Фейсбук, разказа пред "Монитор" директорът на 51-во СОУ Асен Александров.

В правилника на 20-о СОУ също е записано, че ученикът няма право да публикува в електронните медии снимки и информация за съученици и учители без тяхното разрешение, както и снимки и информация за себе си без разрешението на родителите си.

В училищните правилници масово са записани и дейности в полза на училището. За провинилите се ученици са предвидени наказания като чистене на чинове и стени, боядисване на пейки, ринене на сняг, обиране на шумата от двора, подреждане на книгите в библиотеката, помагане в учебния процес на по-малките деца в занималнята и др. Подобни наказания се прилагат например, ако ученик е бил хванат да пуши или си е позволил три пъти да ползва GSM по време на час.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).