Изложба показва светът на парите през погледа на децата

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:47 / 30.05.2023
606
Как изглеждат парите през погледа на децата?

Какви биха били банкнотите на бъдещето, ако бяха измислени от деца?

Кои исторически и съвременни личности според децата заслужават честта да бъдат поставени върху банкноти?

На тези въпроси отговаря Изложбата "Моята паричка", която представя над 350 проекта на банкноти, участвали в Националния конкурс за детска рисунка Моята паричка 2023.

Изложбата се провежда в галерията за модерно изкуство (София, пл. Света Неделя 7) и ще бъде официално открита на 3 юни от 11:00 часа, когато е и награждаването на победителите в конкурса. Експозицията ще бъде отворена до 15 юни с вход свободен.

Конкурсът Моята паричка е организиран от платформата за финансова грамотност The Little Chief и медията на модерната жена Mammi.bg като провокация към въображението на децата и към тяхното любопитство по отношение на парите и темата за личните финанси. Провеждането му беше съпътствано от редица инициативи в училища и местни общности, насочени към финансовата грамотност на децата.

679 деца от 94 населени места се включиха в предизвикателството да измислят собствен дизайн на банкнота. Изложбата включва селекция от малко над половината от участващите проекти. Сред тях има уникални творения, готови да влязат в печатницата на БНБ или ЕЦБ. Има важни послания, с които децата насочват вниманието ни към темите на следващото поколение и на утрешния ден. Има любопитни и нестандартни хрумки и чувство за хумор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).