Изненада! EVN си смени името, ето как ще се нарича вече!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
11:32 / 19.05.2017
2141
Електроразпределителната компания в Югоизточна България "EVN България Електроразпределение" вече се казва "Електроразпределение Юг" (ЕР ЮГ). С промяната на името компанията става първото разпределително дружество в България, което изпълнява изискването на Директива 72 на европейския парламент и чл. 113а на българския Закон за енергетиката, който гласи, че: "Операторът на електроразпределителната мрежа в комуникациите си и при използване на търговската си марка не създава объркване по отношение на отделната си идентичност от частта на вертикално интегрираното предприятие, осъществяваща доставки на електрическа енергия".

Заедно с новото име компанията има ново лого и интернет страница www.elyug.bg, която съдържа цялата информация за разпределителната мрежа в Югоизточна България. Страницата www.evn.bg продължава да функционира с информация за останалите компании от групата на EVN в България. 

Лицензионните задължения на "Електроразпределение Юг", нейните предмет на дейност, организация на работа, клиентско обслужване, поддръжка на мрежата и реакция при аварии остават непроменени. 

Няма промяна в Общите условия на компанията, нейните точки за контакт и адреси по места. Телефонът за връзка при аварии остава непроменен: 0700 10007, като се променя само имейлът за контакт: info@elyug.bg. 

Няма промяна в издаването, местата и начините за плащане на фактурите за електроенергия за клиенти на регулиран пазар в Югоизточна България. Фактурите продължават да се издават от крайния снабдител - "EVN България Електроснабдяване", както и досега. Непроменен остава и телефонът за информация за фактури към EVN България Електроснабдяване: 0700 17777.

Новото наименование не засяга собствеността на "Електроразпределение Юг" ЕАД, което продължава да бъде съществена част от ангажимента на концерна EVN към развитието на енергийния сектор в България. 


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).