Изобретателно! Турчин скри контрабандни цигари в мебели

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:28 / 27.04.2022
533
Митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха голямо количество контрабандни цигари, скрити в мебели, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция Митници.

На 23 април 2022 г. , около 15.30 часа на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът- турски гражданин представя пред митническите служители документи за превозвания товар – мебели, матраци и метални куки от Турция за Германия. По метода "анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол инспекторите откриват в част от легално описаната стока- мебелни ракли укрити 17 410  кутии ( 348 200 къса) цигари от марките Marlboro, Parliament без български акцизен бандерол. Според експертизата на вещото лице иззетите контрабандни акцизни стоки са на обща стойност 101 301 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!
Младите българи в чужбина искат да се върнат обратно у нас
Никола Минчев: Тръгваме с амбиции за широко представителство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).