Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изправят пред съда мъж от Варна, организирал благотворителен концерт за болно дете и присвоил част от парите
Автор: Пламена Николова 15:07 / 26.07.2022Коментари (0)591
©
Районна прокуратура – Варна предаде на съд 44-годишен мъж, обвинен за това, че противозаконно присвоил чужди пари, които владеел, собственост на малолетно момиче, представлявано от родител – престъпление по чл.206, ал.1 от НК., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

В средата на месец март 2021 г., обвиняемият Я.Г. видял пост в социална мрежа, чиито автор разказвал за болното си дете, което се нуждае от спешно лечение в чужбина. Сумата за лечението била непосилна за жената, тъй като отглеждала сама своята дъщеря. Мъжът проявил желание да помогне, като преведе парична сума на детето и поискал адрес за изпращане. Комуникацията с майката на момичето продължила и двамата си разменили контакти. Я.Г. започнал да се интересува за здравето на малкото момиченце. Запознал се чрез интернет пространството и с бабата на детето, която живеела в чужбина. Обвиняемият дори бил запознат с медицинска документация за заболяванията на детето, тъй като проявявал желание да помогне на семейството.

Я.Г. се занимавал с фолклорно изкуство и му хрумнала идея да организира благотворителен концерт за детето, чрез който да се съберат повече пари за неговото лечение. Заел се с организацията на събитието, което било насрочено за края на май месец. Получавал подкрепа, съдействие и благодарност от роднините на момичето. Бабата на детето му съдействала и с пари за покриването на определени организационни плащания.

В следствие на организирания благотворителен концерт били събрани дарителски приходи в размер на 6190,40 лева – сума, която Я.Г. следвало да преведе по сметката на детето, за да бъде използвана за лечението му. В началото ма месец юни, обвиняемият в присъствието на свидетели - участник в благотворителния концерт и телевизионен екип, превел по дарителска банкова сметка парична сума в размер на 3810,00 лева, като остатъка от 2372,02 лева не били преведени.

В периода на познанството си с близките на болното дете, 43-годишният тогава мъж сключил четири договора за паричен заем със заемодател фирма за бързи кредити. Тъй като го притискали сроковете по погасяване заемите, натрупвали се и лихви към главницата, то обвиняемият на неустановена дата в седмицата след като приключил благотворителния концерт, решил да задържи за себе си и да се разпореди с част от събраната дарителска сума, а именно сума в размер на 2372,02 лева. С парите той покрил свои битови разходи, както и погасил част от потребителските си кредити.

Предстои делото срещу Я.Г. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да бъде осъден с "лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: