Изправят пред съда варненец, размахвал сатър със закана "Ще ви заколя, ще ви изкормя"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:33 / 16.06.2021
962
Варненец отива на съд за закана за убийство, отправена към четирима мъже, с обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

С обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 48-годишният П.П. отива на съд за престъпление по чл. 144, ал.3, във връзка с ал.1 от НК. Мъжът се заканил с убийство на четирима мъже като няколко пъти повторил вербално заплахата, докато насочвал и размахвал заканително към тях сатър.

На 6 юни миналата година, четирима приятели се намирали на детска площадка във Варна. Те стояли на пейка и разговаряли помежду си. Изведнъж, около 19:50 часа, се появил обвиняемият, който бил във видимо нетрезво състояние и носел със себе си сатър. Мъжът се насочил към компанията и извикал към събралите се да се махнат от детската площадка. Започнал да крещи репликите: "Махайте се от тука“, "Ще Ви заколя“, Ще Ви накълцам“, "Ще Ви изкормя“, като  размахвал сатъра към четиримата мъже.

Предвид отправените закани, видимо нетрезвото състояние на обвиняемия и това, че вдигнал над главата си сатъра, потърпевшите от агресията помислили, че П.П. ще изпълни заканите си и това породило у тях страх. Бил подаден сигнал на телефон 112, като малко след това полицейски екип се отзовал на мястото и задържал пияния мъж.

Предстои делото срещу 48-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода“ до шест години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).