Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изпреварват сроковете за строителството на АМ "Тракия"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:44 / 19.01.2011Коментари (17)5088
© Burgas24.bg
С три месеца и половина изпреварване върви строителството на магистрала "Тракия" в участъка от Нова Загора до Ямбол. Това стана ясно при среща на областния управител на Сливен Марин Кавръков с ръководителя на гръцката фирма "Актор", която строи лота Никос Хаджитеодосиу.

Целта на ръководството на областна администрация е за строителните дейности по обекта, основно да се наема работна ръка от областта. Той предложи да се използва добрата практика с друг строител на магистралата, който организира трудова борса в Сливен и чрез нея направи конкретна заявка за пътностроителни работници. Основният проблем на нашата област е високата безработица. Строителството на този участък от магистралата е една реална възможност за неговото разрешаване, счита Кавръков.

Ръководителят на гръцката фирма обеща, че ще се проучи пазара на предлаганата работна ръка и ще даде възможност на местните хора да започнат работа. Към този момент само от Кермен са наети на работа 28 души. От фирма "Актор" изявиха интерес да участват в инфраструктурни проекти в България и по-специално в екологични енергийни проекти, намиращи на територията на област Сливен. Областният управител е обсъдил с гръцкия бизнесмен и сигналите от местите кметове за повреждането на пътната настилка в населените места при строителните дейности.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 488
17.02.2024 »
19.09.2023 »
05.07.2023 »
28.06.2023 »
28.04.2023 »
22.11.2022 »
предишна страница [ 1/82 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
това е много добре. Не мислите ли , че магистралата трябваше отдавна да е построена - ама нали предишните крадяха като за световно.
+3
 
 
Браво Бойко, това правителство за разлика от триглавата ламя доказва че работи! :)
0
 
 
Първо тая зима дали е по-мека, това не е въпрос на спомени от миналата зима. Може би да си водиш някакъв дневник за климата, не знам. И второ, понеже ми били сухи разсъжденията. Много се съмнявам да искаш да си построиш къща предсрочно и после като ти падне на главата да се налага да я строиш пак. И при магистралата е същото. Лично аз смятам, че компромис с качеството не бива да има, защото живота на една магистрала е 50-60 години, а успеха с три месеца предсрочно е мимолетен успех. И което е също значимо. Това съкращаване на сроковете, де факто не намалява цената, което е важно за нас като данъкоплатци. Това увеличава печалбата на фирмата изпълнител и от друга страна съкращава заетостта на работниците. И понеже "Актор" са поели ангажимент да наемат местни хора за работници, то предсрочното изпълнение поне за мен, вече не изглежда така брилянтно.Ако фирмата е българска, да речем ок, пари ще влязат в бюджета от данъци, обаче като е гръцка май отиват парите в Гърция, което за гърците е добре, обаче за нас не чак толкова.
0
 
 
Качеството на едно пътно съоръжение като магистрала е много важно Тончо. Иначе след 2-3 години се почва с ремонтите и данъкоплатеца пак дава пари и пак и пак. Ниското качество е причина за дефекти и повишаване риска от ПТП също така. Това че магистралите в Англия били като българските, извинявай, обаче голяма глупост каза. Английските магистрали пич са качествено построени и добре поддържани, няма дупки, няма напукан асфалт. Важно е, като се дават толкова пари да се знае за какво се дават.
+1
 
 
A бе мрънкалници, стига сте намилали. Качеството какво било, тва не било магистрала. Да ви се незнаят и претенциите и чудото. Какво е, като не е магистрала бе, Свилене? Бил съм в Англия, Унгария, Хърватска, Гърция. И там магистралите са такива. Ти какво искаш, като в Америка 6-лентова магистрала? За какво ти е? А на останалите - това, че работят бързо не значи, че е некачествено. Ако обаче просто искате да се плюнчите, без значение каква е новината и дали това, което пишете е смислено, това вече е друг въпрос, но поне си признайте, че е така.
-2
 
 
коя магистрала? Тракия е едно бледо подобие на магистрала.
+1
 
 
Гръцката фирма "Актор" изпреварва сроковете с три месеца и половина. А нещо за качеството?!?!
+2
 
 
Аз също съм на мнение, че по-важно е качеството, а не срока. За съжаление тук не се обръща особено внимание на качеството. Дано след 3-4 години да няма вълни и пропадания, като на участъка Бургас-Карнобат.
0
 
 
Контрол трябва да има покрай тези новини-да не се окаже после,че някой не си е свършил работата след като стане нещо /не дай си Боже/ !!!!
+3
 
 
Само дано не съкратяват важните технологични процеси и да се разпадне след 3 години...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: