Изпълнена мечта: Баща изкачи връх Мусала с дъщеря си на ръце

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (32)
10:18 / 05.08.2016
1092
В опит да сбъдне най-съкровените мечти на дъщеря си един баща изкачва връх Мусала с нея на ръце. Това е една по-различна история за любовта, любовта на един баща и докъде е способен да стигне, за да види усмивката на детето си.

Криси е на 13. Слънчевата й усмивка по нищо не издава, че за крехката си възраст е преживяла много драматични премеждия.

"Криси е родена с неоформен гръбначен стълб - Спина Бифида. Впоследствие е установена и хидроцефалия", разказва майката Виктория Недялкова.

В повечето случаи Спина Бифида води до пълно обездвижване. Криси е сред малкото извадили късмета да ходи с патерици. Може би се питате как е изкачила връх Мусала? Това е един по-различен бащин подарък - Захари подарява на дъщеря си всяка година изкачване до върха, носейки я на ръце.

"Предишните години аз изцяло я носех на гръб, сега продължавам, но вече ми е доста по-трудно, защото тя расте и може би аз ставам на повече години", посочва бащата.

"Но пък от друга страна, Криси полага, тя и в годините ги е полагала, и този път може би най-много ходи самичка", изтъква майката.

"Не се качваме само на Мусала. Обикаляме по цяла Рила и не само Рила. Криси е ходила на всички хижи в Рила и всички заслони, няма място в Рила на което да не е била въпреки нейните така затруднения в придвижването", допълва бащата.

"Не е страшно, даже е много интересно. И на палатка, и въобще да се качваме по планината е хубаво", казва Криси, която не мисли, че за нея има невъзможни неща.

Източник: bTV


Виж коментарите (32)
Още новини от Национални новини:
Петима са пострадали при тежката катастрофа край "Маказа"
Енергийният министър: Предоговарянето с "Боташ" няма да е лесно 
По-високи цени на основни хранителни продукти
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Къде на морето може да разпънете палатката си срещу 21 лева, а би...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).