Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изроди запалиха с бензин бездомно куче
Автор: Екип Burgas24.bg 17:49 / 09.04.2017Коментари (7)8250
© Burgas24.bg
"Тази нощ злодей е залял и запалил живо, болно и сакато бездомно куче, което аз цяла зима храня и обгрижвам", алармира потресената благоевградчанка Емилия Янева. Тя е представител на неправителственото сдружение "Надежда за четириногите", през есента е намерила на улицата изоставеното бездомно куче като го е настанила до оградата на бившия Механотехникум в Благоевград, която днес се нарича Професионална гимназия. Сковала му е колибка и всеки ден му е носила на място храна и вода, защото кучето е било сакато, болно и почти неподвижно.

Когато днес сутринта отишла, за да му занесе храна и вода заварила кучето и колибката овъглени. Още се носел дим, усещала се миризмата на бензин. Ужасена Емилия Янева позвънила на тел.112, после дала показания и в полицията: "Ужасена съм, дано полицията открие и накаже злосторника", каза още г-жа Янева.

Преди няколко месеца до контейнерите за смет в близкия до бившия Механотехникум жилищен квартал "Запад" бяха открити няколко отровени бездомни кучета. Тогава живущите в квартала хвърлиха съмнението към свой съсед, който е бивш полицай. Засега полицията разпитва първо своя бивш колега, сега пенсионер.

От 2 години в близкото до Благоевград село Мощанец община Благоевград изгради приют за бездомни кучета по изискванията и стандартите на Европейския съюз за хуманно отношения към животните. Приютът разполага с клетки за 72 бездомни четириноги, които веднага се запълниха и препълниха.

Кучетата, настанени в него, се обезпаразитяват, кастрират, маркират и чипират. Специалистите, които работят в приюта, са преминали курс за хуманно отношение към животните. Лекарският кабинет, през който кучетата преминават, е оборудван с най-модерна апаратура. От общината периодично обявяват телефон за връзка с приюта - 0876 363685, на който всеки гражданин може да сигнализира за видяно от него бездомно куче.

Проблема с бездомните кучета в Благоевград се появи преди десетина години, когато кмет стана Костадин Паскалев. За няколко месеца изоставени четириноги изпълниха централната част на града, като си разделиха пространствата пред закусвални и баничарници на "сфери на влияние".

Благоевградчани ги нарекоха "комитите на кмета", сложиха им и имена - Костадин, Войводата, Капетанот. Въпреки усилията на настоящия кмет д-р Атанас Камбитов да се справи с проблема той още не е разрешен. Не е еднозначно мнението и на гражданите. Много от тях не са съгласни бездомните кучета да се обгрижват по този начин, както прави Емилия Янева и нейното сдружение, защото така се увеличава тяхната безконтролна популация и опасност от зарази. Кучетата обикалят и замърсяват детските кътове и градинки в областния град. Не са единични случаите, особено през зимните месеци, когато гладни кучета на глутници нападат хора в центъра на Благоевград.


Източник: Монитор








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Master Chef Dechkata Choi
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Природни стихии
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: