Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изряден данъкоплатец се превърна в рекордьор по пътни нарушения
Автор: Екип Burgas24.bg 09:56 / 20.05.2019Коментари (0)1072
©
Изряден данъкоплатец, по неволя, се превърна в рекордьор по пътни нарушения. За кратко време успял да натрупа толкова много фишове, "че свят му се завил". За да се спаси от капана, в който попаднал, гражданинът прибягнал до абсурдно решение - плащал доброволно чужди глоби, за да не му спрат колата от движение.

Пламен Минев неочаквано започнал да привлича глобите като магнит и набързо станал рекордьор. "Нека да подчертая, че това не са мои глоби, а чужди. Цялата история започна през 2017-та, когато в един момент започнаха да пристигат на домашния ми адрес писма от различни Регионални дирекции на вътрешните работи с глоби по фиш", каза потърпевшият пред камерата на "Здравей, България" на Нова тв.

Той обясни, че тези Регионални дирекции са в градове в страната, които не е посещавал.

Потърпевшият започнал собствено проучване по случая с глобите, които връхлитали като "гръм от ясно небе" по всяко време и от различни райони на страната. "В качеството си на бивш представляващ на една голяма лизингова компания в България, това са глоби на лизингови автомобили, ползвани от техните ползватели. Явно те са направили тези нарушения", каза още Минев.

При съставяне на глоби по Закона за движение по пътищата, когато извършителят отсъства от мястото на нарушението, неговата самоличност се установява чрез справка в база от информационни данни, различна от Търговския регистър. Явно в едната система Пламен Минев продължава да се води на предишната му месторабота и така фишове, съставени на други шофьори, пристигат на негово име.

Получателят на глобите привлякъл вниманието и на Националната агенция за приходи. Срещу него били образувани изпълнителни дела за събиране на неплатени публични вземания.

"За да избегна тази неприятна ситуация, бях принуден да платя две чужди глоби - една за 30 лв., една за 50 лв.", добави потърпевшият. Така "рекордьорът по пътни нарушения" избегнал запор на банкови сметки, опис на имущество и публичната му продан.

Глобите продължавали да се трупат, а през 2017-та получателят им писал до омбудсмана и Министерството на вътрешните работи. Последвала проверка по регионите, където са създадени глобите по фиш. Той бил заплашен от още една неприятна хипотеза - установил е, че са му отнети 6 точки за глоби по фиш, което по думите му, никак не е добре. "Това дава право на КАТ да отнемат свидетелството за правоуправление, дори да спрат автомобила от движение",  обясни още Пламен Минев.

При подаване на годишна данъчна декларация господин Минев поискал да му се възстанови част от платения данък - "общ данък". Право на това му дава доброволната му застраховка живот.

Цялата история вижте във видеото.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: