Изтича срокът за подаване на данъчни декларации

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:38 / 03.05.2022
468
Изтича срокът за подаване на данъчни декларации. Става въпрос за пари, получени през годината от хонорари, наеми или други доходи, извън трудовите договори.

Хората, продавали стоки в интернет с цел търговия, също трябва да подават декларации пред НАП. Това може да стане както онлайн, така и на гишетата на приходната агенция.

Срокът за Едноличните търговци е 30 юни 2022 г.

Рано сутринта пред НАП в Хасково опашки няма. Божана Илиева от институцията обясни в ефира на "Твоят ден" по Нова нюз, че всички граждани, чиито доходи за изминалата година са повече от тези, обявени в трудовите правоотношения, трябва да подадат данъчна декларация.

"Все още има малък процент хора, които предпочитат да подадат декларацията си на хартия. Това обикновено са тези, които не са се сдобили с персоналния код. Подадени са над 90% от общия брой формуляри, които очакваме за тази година, така че днес едва ли ще има опашки", обясни тя.

По думите й доверието на гражданите в персоналния електронен ПИК код расте все повече, което значително улеснява подаването на декларации. "В електронната система лесно може да се види цялата информация за потребителя", допълни Илиева.

Заявяването и активирането на ПИК кода става бързо и удобно за потребителите, като дори през днешния ден може да бъде заявен такъв, коментира още тя.

"Подадените декларации могат да бъдат коригирани до 30 септември", уточни Илиева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Депутатът с осемте самолета вече не е част от ПП
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).