Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от граждани и фирми

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:04 / 18.09.2017
1369
За първа година приходната агенция предостави на гражданите и фирмите още една възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. 

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. Коригиращата декларация се подава до 30 септември на 2017 година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. След изтичането на срока данъчните инспектори ще започнат проверки за неподадени или за подадени декларации с неверни данни за придобитите доходи.
 
От приходната агенция напомнят, че за неподадена декларация от физическите лица глобата е до 500 лева. При декларирането на неверни данни, ако те водят до по-нисък размер на данъка или освобождаване от плащане, глобата е до 1000 лева.
За фирмите, които не са подали годишни декларации в Агенцията за дължимия корпоративен данък, санкцията е от 500 до 3000 лева за юридическото лице, а за управителя на фирмата от 200 до 1000 лева.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета гражданите и фирмите могат да получат на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).