Извадиха 28 капсули с кокаин от корема на мъж в Русе

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:35 / 10.08.2018
1456
Властите разбиха организирана престъпна група за разпространение на наркотици при спецоперация на територията на областите Русе и Варна. Задържани са 5 души. Групата е разбита на 6 август, понеделник, съобщиха от прокуратурата. В хода на спецакцията са направени 13 претърсвания на различни адреси. Иззети са пари в размер около 20 000 лева и друга валута. Униформените намерили и около 700 грама кокаин, както и електронни измервателни уреди - везни, с които дрогата се прави на дози. В болница в Русе от стомаха на единия от участниците в групата медиците извадили 28 капсули с кокаин. 

Във всяка капсула имало по около 15 грама кокаин. Цялото количество, извадено от стомаха на мъжа, е около 400 грама кокаин. Дрогата е с изключително високо качество, допълват от държавното обвинение. Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения спрямо лицата. Петимата, сред които 4 мъже и една жена, са обвинени в участие на организирана престъпна група за разпространение и трафик на наркотици. Спрямо едно от лицата е наложена мярка постоянен арест. Двама са пуснати под гаранция, а двама са с мерки за неотклонение "Подписка". Разследването продължава, провеждат се разпити и други следствени действия.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).