Извънредно заседание на парламента има, но доклад за договора с "Боташ" няма

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
15:08 / 19.04.2024
1268
Извънредното заседание на парламента започна 15 минути след края на редовното петъчно заседание. Депутатите се събраха за втори път днес при извънреден дневен ред. Те трябва да разгледат доклада от временната комисия, която проверяваше сделката между "Булгаргаз“ и "Боташ“, да разгледат на второ четене законопроекта за насърчаване на инвестициите и проекта на решение за приемане на Програма за инвестиции в отбраната до 2032 година.

В началото на извънредното заседание председателят на парламента Росен Желязков обяви, че в Народното събрание не е постъпил доклада за дейността на комисията.

Това, разбира се, провокира реакция в ПП-ДБ, които призоваха председателят на комисията за "Боташ“ Жечо Станков да внесе доклада. Според Радослав Рибарски становището на комисията за разглеждане в пленарна зала вече бил готов.

Росен Желязков обяви, че по закон е трябвало да свика заседанието от 17 до 24 април, не по-късно от 7-ия ден след датата на внасяне на предложението. Той обясни, че докладът може да е под всякаква форма, тъй като в решението за създаване на комисията нямало тема за доклад.

Председателят на комисията Жечо Станков предложи проект на решение за задължаване на министъра на енергетиката да предоговори договора и да защити българския интерес, а председателят на комисията да предостави всички постъпили документи към прокуратурата, ДАНС, Министерството на енергетиката, БЕХ и КЕВР.

Драгомир Стойнев от БСП призова да не се прикрива доклада, а той да бъде представен на пленарната зала.

Росен Желязков отбеляза, че комисията по план трябвало да работи до четвъртък следващата седмица, а след това трябвало да излезе с доклад. Той цитира, че Жечо Станков не искал да изпрати доклада до компетентните органи в този му вид, за да се увери, че няма други.

Борислав Гуцанов от БСП заяви, че докладът ще бъде внесен, а всеки, който искал, би могъл да го подпише. Той каза, че е ходил в секретно деловодство на парламента, където се уверил, че няма повече постъпили документи по договора.

От ПП-ДБ поискаха 30-минутна почивка, за да може докладът да бъде внесен. Председателят на Народното събрание я даде.

Виж коментарите (0)

Още по темата (955):
17.05.2024 Президентът: Това, което най-вероятно ще се получи, е парламентът да бъде употребен за предизборна трибуна
17.05.2024 Балабанов за извънредното заседание на парламента: Една политическа формация ще използва трибуната за предизборни цели 
17.05.2024 Изслушват енергийния министър и председателя на КЕВР заради тока на извънредното заседание на парламента
14.05.2024 Край на рекламата на хазарт! Законът е обнародван в Държавен вестник
13.05.2024 49-ия парламент: Равносметката
09.05.2024 Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си, за да взема окончателно решение
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).