КАТ издирва шофьорите, карали в аварийна лента по време на трите почивни дни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
08:53 / 10.09.2019
1578
След кошмарния трафик в неделния ден - солени глоби за всички джигити. Камерите на КАТ, а и любителски клипове, изпратени до рубриката ни "Моята новина", показаха шофьори, които се опитват да изпреварят километричните задръствания през аварийните ленти на магистралите. От "Пътна полиция" обещаха да търсят нарушителите по регистрационните номера на автомобилите, след като им предоставихме всички заснети нарушения, съобщава Нова телевизия.

Шофирането в аварийната лента на магистрала се наказва с глоба в размер на 1000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца. От началото на 2019 г. досега има 99 съставени санкции за нарушението.   

След кошмарния трафик в неделния ден - солени глоби за всички джигити. Камерите на КАТ, а и любителски клипове, изпратени до рубриката ни "Моята новина", показаха шофьори, които се опитват да изпреварят километричните задръствания през аварийните ленти на магистралите. От "Пътна полиция" обещаха да търсят нарушителите по регистрационните номера на автомобилите, след като им предоставихме всички заснети нарушения.

Шофирането в аварийната лента на магистрала се наказва с глоба в размер на 1000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца. От началото на 2019 г. досега има 99 съставени санкции за нарушението.   

"Започваме да събираме доказателства кога, къде и от кой е извършено нарушението. Ако те са безспорни, ще се вземе отношение", заяви Калоян Драганов от "Пътна полиция".

В същото време от полицията обещават да засилят контрола за каране в аварийната лента. 

"Имаме и патрулни автомобили, които са в движението. Движат се със скоростта на потока, без да пречат на останалите участници. И при констатиране на нарушение от тяхна страна, незабавно се вземат мерки", каза още  Драганов.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).