КАТ засилва проверките за колани, каски и детски столчета по пътя

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:17 / 11.09.2017
1447
"Пътна полиция" засилва проверките за използването на обезопасителни средства по време на пътуване. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

От днес до 17 септември започва операцията, която е по линия на TISPOL - Европейската организация на службите на пътна полиция. Ще има засилени проверки сред водачите и пътниците дали слагат предпазни колани, а при ползващите мотоциклети, ще се следи за каски. Освен това пътните полицаи ще проверяват и за използването на обезопасителни столчета при превозването на деца в автомобилите.

Основната цел на операцията е да се осъзнае от водачите и пътниците, че неизползването на обезопасителни средства води до значително увеличаване на риска от сериозен травматизъм и дори смърт при инцидент на пътя.

По време на операцията пътните полицаи у нас ще следят и за наличието на задължителната застраховка "Гражданска отговорност".


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).