КЕВР: Комисията няма да допусне шоково увеличение на цената на водата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
14:19 / 14.01.2016
1326
Комисията за енергийно и водно регулиране със своите решения няма да допусне шоково увеличение на цената на водата. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов на пресконференция във връзка с приетите наредби за качеството и цените на ВиК услугите.

"Както при цената на електроенергията, така и при цената на ВиК услугите комисията ще защити обществения интерес", коментира още той.

"Прагът на поносимост, който спрямо действащите наредби, беше 4 процента от средния месечен доход на домакинството, което прави 2, 6 кубически метра на глава от населението, беше сведен на 2,5 процента", акцентира Иван Иванов и допълни, че това се прави, за да се защитят потребителите.

"Комисията ще отчита баланса на интересите между ВиК операторите и потребителите на ВиК услуги", каза председателят и уточни, че Комисията с голямо внимание ще разгледа и ще се произнесе върху бизнес плановете на ВиК операторите за периода, който започва от 1 януари 2017 година. По думите му в бизнес плановете ще бъде заложено ниво на цената за всеки район на страната и за всеки отделен оператор в рамките на календарна година, като ще има възможност за корекции на цените.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Голямо задръстване на АМ "Тракия"! 4 коли се врязаха в мантинелат...
Съдът насрочи дата за делото за убийството на 14-годишния Филип
Преведоха обещаните пари по сметките на държавните университети
Младеж с претенции си търси работа по морето: За по-малко от 2000...
ЕК призовава България да прилага правилата за енергийната ефектив...
Първите 19 модернизирани вагона вече са у нас, скоро тръгват за Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).