КОД към кмета на Варна: Върнете СОК "Камчия" на българите! Въпрос на национална сигурност е!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
10:17 / 28.03.2022
809
Ръководството на КОД Варна настоява в писмо до Общинския съвет на Варна и кмета на морската столица Иван Портних незабавно да започне процедура за отнемане в полза на държавата на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия“! Това се посочва в позиция на партията, изпратена до Varna24.bg, която публикуваме без редакторска намеса. 

"След двете враждебни стъпки, които Кремъл предприе спрямо българската държава, ние сме дълбоко убедени, че навременната реакция на община Варна и отчуждаване на комплекс Камчия вече се превръща и в задължителна стъпка за защита на националналната сигурност на България.

Преди 2 месеца Путин посочи България сред държавите, за които Русия декларира прекия си интерес да не бъдат част от Североатлантическия пакт. 

Втората откровено враждебна стъпка дойде само седмици по-късно, когато Кремъл обяви страната ни за “неприятелска държава". Вероломното нахлуване на руските войски в Украйна на 24 февруари 2022г. показва, че тези позиции на Русия не могат да се подминават като “вербални закачки" и държавата ни трябва да предприеме спешни мерки за защита на българската териториална цялост и да предотврати всички възможности администрацията на Путин да използва руска собственост в България за предприемане на агресивно поведение спряма независимостта и суверенитета на нашата държава.

Тази ситуация прави очевидно, че СОК "Камчия“  може да се  използва от Москва за  враждебни спрямо България и Европа дейности и превръщането му в център за прокарване на руските интереси. Това представлява нескрита заплаха за независимостта на България. 

Негласното и пасивно съгласие на Община Варна територия на евроатлантическа България да бъде използвана за провеждане на операции на хибридната война, която Руската федерация води срещу България, Европейския съюз и държавите от Атлантическия алианс, представлява явно предателство на националния интерес на България.

В плановете за бъдещата Путинска агресия срещу суверенни държави принадлежащи в миналото към Съветския Блок, включително и България, територията на Камчия, считана за собственост на РФ, може да бъде използвана не само като база на хибридни атаки, но и като подлежаща за присъединяване към метрополията, обявяване на Камчийска Народна Република и военни “операции"за нейното “освобождаване", доколкото тя не е защитена от чл.5 на НАТО.

Настояваме Община Варна и кмета на Варна незабавно да стартира процедура за  отнемане в полза на държавата на собствеността на СОК “Камчия" и превръщането му в активен обект, който да се използва за интересите на варненската и българската общественост", се посочва в позицията.

Виж коментарите (8)

Още по темата (4311):
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
Още новини от Национални новини:
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Бизнесите, които печелят най много по празници и не искат Денят н...
Инвеститорът за детската болница: Няма да се създава "Национална ...
Европейската статистика: Българите работят най-малко допълнителни...
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).