ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Как да разпознаем доброто агнешко на пазара? | ||||||
| ||||||
Всеки клиент трябва да внимава за това дали месото има печат - ако е син, то е с произход България, червен означава, че е от чужбина. Печатът винаги се слага на плешката и на бута. Има две букви “BG" и шестцифрен номер – номера на кланицата. Ако печатът е червен означава, че месото е обработено в страната, но е вносно. "Трябва да изглежда добре, да бъде светло розово-червен цветът, да е еластично, да няма неприятна миризма", съветват експертите. Важно е да знаем, че замразеното агнешко се съхранява на минус 18 градуса, охладеното - от 0 до 4 градуса. Ако месото има слуз по него означава, че продуктът не е съхраняван правилно и са започнали процеси, заради които месото ще има неприятен мирис. Всеки клиент има право да изиска документ за произход на месото от търговеца. На етикитите ясно трябва да е посочено дали месото е родно производство или внос и от къде. |
Още по темата: | общо новини по темата: 107 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Бургас е предупреден за утре!
14:06 / 09.05.2024
Решиха да си направят барбекю на плажа и се изложиха брутално!
09:20 / 08.05.2024
Рачков ще загуби половин милион лева
14:38 / 09.05.2024
Намалява ли населението на Бургас?
09:12 / 09.05.2024
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия път!
11:25 / 08.05.2024
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
15:06 / 09.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета