Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Каква мазилка за фасада да изберем
Автор: Екип Burgas24.bg 15:04 / 22.05.2020Коментари (0)1575
©
За да може една къща да е красива и в същото време устойчива на различните атмосферни влияния, нейната външна и вътрешна част трябва да са измазани със специална фасадна мазилка. За какво служи и какви са нейните особености? Какви са отделните предлагани видове и цветове в онлайн магазин Бриколаж?

За какво се използват фасадните мазилки

Без значение дали отвътре или отвън, стените на къщите трябва да бъдат покрити с фин завършващ слой фасадна мазилка, която да е способна да издържа на влага, високи и ниски околни температури. Освен добрата естетика, тези смеси позволяват изправяне на неравностите, както и заздравяване на стените на самата сграда.

Те също трябва да могат да “дишат", за да предотвратят образуването на плесени и бактериално развитие във вътрешността на стената. Въпреки голямото разнообразие от видове, основните, които ще разгледаме по-долу, имат една и съща технологията на нанасяне и консистенцията при приготвяне.

Какви видове има

Разновидностите от фасадни мазилки днес на отрасловия пазар са доста разнообразни, но според техния състав се разграничават следните разновидности:

Минерални - това е традиционната циментово-пясъчна смес със съдържание на различни минерали, вар и цимент за свързващо вещество. Използва се както за вътрешно, така и за външно приложение;Силикатни - базирани са на течно стъкло и се характеризират с високите си експлоатационни свойства;Акрилни - в основата на тези фасадни мазилки стои акрилната смола, придаваща от една страна висока еластичност и здравина и твърдост от друга. Поради високата му мразоустойчивост, този материал е предпочитан за външна употреба;Силиконови - характеризират се с високоеластичните си свойства, позволяващи поемането на различни умерени амплитуди, например при сеизмични земетресения и процеси на свиване и раздуване.

В гамата на онлайн магазин Бриколаж са достъпни още фасадни мазилки от гледна точка на крайния резултат след нанасянето. Това са например релефни, мозаечни, драскани, влачени и т.н. Всеки от тях е достъпен в различни разфасовки в зависимост от площта на покритие.

Какви цветове ще намерите в Mr.Bricolage

Палитрата от цветове може да бъде избрана индивидуално чрез възможностите за допълнително тониране на бяло оцветените смеси. По този начин, всеки наш клиент може да подбере желания от него нюанс и да го изготви самостоятелно. Така осигуряваме нужната гъвкавост за подбор точно на желания цвят и съобразяване с интериорните проекти на клиентите си.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: