Каква заплата ни е нужна, за да се издържаме?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:56 / 05.05.2022
529
КНСБ с ново проучване каква заплата е нужна, за да може един човек или семейство с дете да се издържа всеки месец. Около 150 лева повече на човек са ни нужни, за да се издържаме, спрямо миналата година, показва проучването. За да може да се издържа сам един работещ човек, той трябва да изкарва доход около 1200 лева на месец. За тричленно семейство с дете до 12 години доходът трябва да стига до около 2200 лева. Според проучванията на КНСБ едва 25% от хората на трудов договор изкарват над тези пари.

Синдикатите са притеснени и за минималната работа заплата, която според тях не е достатъчна.

"Всички виждаме причините за ръстовете в целия пазар. Ударите от спрените доставки на газ от Русия тепърва се виждат, но в някои сектори личат- машиностроенето, металургията, химическата индустрия и зеленчукопроизводството. Ръстът на петрола, зърното  на световните борси доведоха до едно сериозно нарастване", обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров, предаде Нова телевизия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Сняг заваля и на Витоша
Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почи...
Турски тираджия се опита да прекара през ГКПП "Лесово" 6230 сексу...
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).