Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем сирене всеки ден?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:21 / 21.06.2022
594
Сиренето предотвратява натрупването на мазнини в клетките на черния дроб. Само 50 грама на ден са достатъчни, пише "Уорлд Плъс“

Според диетолога Нурия Дижанова аминокиселината метионин, която се намира в този продукт, освобождава черния дроб от излишните мазнини.

"Домашното, особено младото сирене, има една от най-добрите комбинации от хранителни вещества, включително метионин. Тази аминокиселина действа много добре на черния дроб, помага при практически всички заболявания на този орган. Мисля, че метионинът помага за намаляване на количеството мазнини в черния дроб. От научна гледна точка можем да кажем, че прясното сирене подобрява метаболизма на чернодробните клетки“, обясни Дижанова.

"Минималното количество прясно сирене, което средностатистическият човек трябва да включи в менюто е 50 грама на ден. При мъжете тази цифра е малко по-висока, защото са "по-едри". Мисля, че сиренето може да се използва с всяко ястие, но има разлика в порциите. 50 грама са достатъчни за закуска, но ако го консумирате за обяд или вечеря, значи са достатъчни 100 грама“, посъветва Нурия Дижанова, цитирана от БГНЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).