Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Какво точно трябва да работиш, за да си позволиш наем на двустайно жилище от 1200 евро на месец
Автор: Екип Burgas24.bg 10:28 / 26.04.2023Коментари (1)414
© Sofia24.bg
Наемите в София се движат в много широки граници според големината на апартамента, локацията и обзавеждането. За тристайните жилища наемите най-често са в границите от 300 евро до 1000 евро на месец. Но за някои луксозни имоти в центъра на града собствениците искат наеми в размер до 1600 евро, показват данни на компания за недвижими имоти, пише "Труд“.

Обзавеждането има не по-малко значение от локацията на апартамента. Добре обзаведени жилища в по-отдалечени от центъра квартали може да бъдат отдадени при по-висок наем спрямо жилища в центъра, на които отдавна не е правен ремонт и са със стари мебели и кухненски уреди.

Съществено при наемите, е че наемателите са много мобилни. Те лесно може да решат да се преместят в друго жилище, ако видят на пазара имот, който е по-евтин и е на по-удобно за тях място. Затова собствениците, които искат жилищата им да не бъдат празни, е добре да следят пазара.

Наемите на двустайните жилища най-често са между 240 евро и 550 евро. Но за луксозно обзаведени жилища в най-желаните квартали наемите може да стигнат и до 950-1200 евро. За да наемете самостоятелна къща, трябва да платите над 2000 евро на месец.

Цените на имотите също варират в много широки граници според типа строителство, квартала и състоянието на имота. От съществено значение е и дали към жилището има гараж или паркомясто. В София цените на двустайните най-често са в диапазона от 180 хил. до 230 хил. евро. Именно тези жилища са най-предпочитани за инвестиция, защото са по-евтини от тристайните и съответно е необходима по-малка сума за покупката им. Наред с това има голям интерес към тях от страна на наемателите.

Цените на тристайните апартаменти в София най-често варират между 240 хил. евро и 300 хил. евро. Но за жилища с голяма квадратура, паркомясто и големи тераси цените стигат и значително по-високи стойности. Сделките за къщи в затворени комплекси се движат между 320 хил. и 450 хил. евро, а за самостоятелна къща надхвърлят 480 хил. евро.

В планинските и морските курорти наемите също са в много широки граници. Най-често такива имоти под наем взимат хора, които работят дистанционно. Така те могат да работят, докато са близо до пистите или до морето. Както и през лятото да се местят до вълните, а през зимата да са до ски лифтовете. Наемите на ваканционните жилища варират от 250 евро до 2000 евро на месец, отново според обзавеждането и в кой курорт се намират. По-високи са наемите в луксозни сгради ново строителство, обзаведени с модерни мебели и съвременни домакински уреди.

Поскъпването на имотите ще продължи с покачването на себестойността им, смятат брокери.

Покачването на цените на жилищата през следващите години ще продължи, коментираха брокери на имоти. Една от основните причини за това е покачването на себестойността на квадратния метър жилищна площ. Поскъпването на терените и материалите, както и повишаването на заплатите в бранша, водят до ръст на цените на готовите жилища.

Сред другите фактори за поскъпването на имотите са нарастващите доходи на хората. Повишаването на доходите дава възможност на хората да повишат стандарта си на живот, като се преместят в по-голям и по-хубав дом в по-добър квартал. Затова нараства търсенето на апартаменти, в които купувачът да се премести със семейството си.

С нарастването на доходите се повишават и изискванията на купувачите. Повечето купувачи знаят точно какво искат от новия си дом, като големината на стаите и разпределението им, терасите, етажа и квартала. Затова, когато видят апартамент, който отговаря на изискванията им и цената съответства на предвидения бюджет, бързо стигат до сделка. Наличието на паркомясто е допълнително предимство.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: