Калин Стоянов към служителите на МВР: Справяте се отлично с миграционния натиск

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:20 / 22.12.2023
1225
"Всички Вие се справяте отлично с миграционния натиск, но посрещате и предизвикателствата да охранявате не само българските, но и границите на обединена Европа. Това е мисия, която изисква много и Вие показахте, че сте достойни за поверената Ви задача. Благодарение на Вас днес е възможно и реално се случват преговорите за пълноправно членство на страната ни в Шенгенското пространство. С Вашия неуморен и денонощен труд получихме високата оценка в доклада от последната мисия за проверка. Поредната добра новина е, че снощи парламентът на Нидерландия е приел позицията на правителството за подкрепа България да стане пълноправен член на Шенген. Приемете моите и на политическото и професионалното ръководство на МВР признание за безспорния Ви професионализъм. Уважавайте своя труд, бъдете сплотен екип, продължавайте да изпълнявате своя дълг пред обществото с достойнство. За мене е чест да съм ваш министър", заяви министърът на официалната церемония и връчи лично наградите "Почетен знак на МВР", "За съществен принос при изпълнение на служебни задачи"; "Обявяване на благодарност, парични награди, "Писмена похвала", съобщиха от МВР. 

Калин Стоянов благодари на гостите, почели с присъствието си празника, както и на  бившите директори на "Гранична полиция".

От свое и от името на професионалното ръководство на МВР главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев благодари на граничните полицаи за труда им и отбеляза, че изпращаме знакова година, в която "заедно положихме много усилия за опазване на държавната граница и границата на Европейския съюз. Благодаря за всеотдайността и решимостта Ви за избора на трудната и благородна професия на граничен полицай".

"Изказвам почит и възхищение към колегите от всички нива на "Гранична полиция" и благодаря на всички структури на МВР, особено на Дирекция "Миграция" и на служителите от жандармерията, с които работим рамо до рамо, на ръководителите на министерството и бившите директори на главната дирекция, на чуждестранните представители за доброто сътрудничество", посочи в словото си директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов. Той определи 2023 г. като тежка и динамична, но и година на удовлетворение.

"Преодоляхме всички предизвикателства, работихме с хъс и въпреки лошото време и нерядко под негативен знак на обществения фокус, постигнахме успехи. Ще спомена най-значителния – в края на ноември представители на 14 държави от ЕС приключиха мисията си по оценка на работата на българската "Гранична полиция" с доклад, който е не само положителен, но блестящ. С труди си, Вие колеги осигурявате аргументите политическите ръководители да са убедителни, когато дават оценка за сигурността на българската граница".

Виж коментарите (0)

Още по темата (427):
16.05.2024 Заловиха десетки мигранти скрити сред торби с пръст
16.05.2024 Йотова: Потоците от мигранти няма да приключат, а ще се засилят през следващите години
16.05.2024 Миграционният натиск към България продължава да намалява
09.05.2024 Между 4 и 5 пъти е по-нисък броят на задържаните мигранти, "Гранична полиция" е все по-ефективна
09.05.2024 Нови джипове за Гранична полиция
25.04.2024 Задържаха бус с 12 мигранти, сред тях жени и деца, шофьорът е избягал
Още новини от Национални новини:
Кои основни хранителни стоки поевтиняват и поскъпват?
Той е на 90, дъщеря му е на 6, написаха книга заедно
Полицията хвана непълнолетни в дискотеки и барове
За донорството - болезнен разказ на една почернена майка
Днес избират делегатите за патриаршеския събор
Жена: Всеки ден с БДЖ трябва да се чудим дали да си вземем компле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).