Калин Сърменов: Нивото на културата и грамотността е много ниско и дори Чехов и Шекспир не могат да ни помогнат

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
11:35 / 10.10.2022
536
Нивото на културата и грамотността е много ниско. Ситуацията беше удобна на много политически кръгове през годините и вече дава своите примери. Това коментира в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус".

"Ние не можем да отговаряме за възпитанието и културата на хората. Ние можем поддържаме този процес. И логиката, че изкуството възпитава е много погрешна, защото не можем да тръгнем от нулата. Това, с което се сблъскваме през годините е да се опитваме да поддържаме едно ниво, да покажем, че има и друга гледна точка за света. Как да възпитаме човек, който идва в театъра, маха си дъвката от устата и я залепва на стол пред себе си, а там ние сме инвестирали много. Сатиричният театър получи сертификат по ISO за качество на обслужването. Ние сме единственият театър в България с ISO. Всички салони отговарят на европейските изисквания. По цял ден Чехов и Шекспир да им наливаме в главите на хората, това няма как да помогне в ситуацията, в която се намираме. На друго място е истината. Тя е във възпитанието преди това, в образователния процес и семейството. Ние отдавна зарязахме семейството", коментира Сърменов. 

Директорът на Сатиричен театър "Алеко Константинов" обясни, че по време на ковид кризата в театъра са се справили добре. "Много бързо си сменихме приоритетите и разбрахме, че ако човек не го направи не може да оцелее в такава ситуация. Не можахме да се справим обаче с логиката на политиците и зеления сертификат, който се въведе от днес за утре".

Според актьорът зимата ще бъде изключително тежка. "Има война, икономическата криза се развива с бясна сила, а въртележката ще се върти тепърва".

Калин Сърменов обобщи, че тази икономическа, политическа и социална нестабилност се отразява на хората.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).