Калин Терзийски скандализира, оплю Николай Хайтов и Йордан Радичков

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
08:24 / 15.02.2016
2198
Не трябва да обръщаме внимание на цинизмите, които говори един пиян човек. Но трябва да се отговори на обидата, че Николай Хайтов е бил слуга на режима, това е несъотносимо с неговия характер и житейски път. Това каза в студиото на Нова телевизия Елена Хайтова, дъщеря на писателя. 

Според нея обидните думи на Калин Терзийски за Хайтов не са само продукт на пиянството, а по-скоро показват разпадането на едно цяло поколение в България.

Според Александър Хайтов, неговият баща винаги е имал врагове, това е разбираемо, но същото не важи за Радичков. 

Стана ясно, че протестът на децата на Хайтов е не само срещу думите на Терзийски срещу Николай Хайтов, а и срещу същите обиди, отправени към Йордан Радичков.

"Ние вече осъдихме един подобен човек за същата история, безотговорни приказки, които не може да докаже. Затова отново ще подведем и Калин Терзийски под отговорност, ако се извини, тогава няма да прибягваме до тази мярка", посочи Александър Хайтов.

Според Елена Хайтова баща им се е срещал с Тодор Живков по повод на издирването на костите на Васил Левски, но не е бил любимец на властта по никакъв начин.

"Аз дадох възможност на българската литература да бъде нещо по-различно от от Йордан Радичков и Николай Хайтов. Аз дадох възможност отново да има българска литература. Познавах се с Хайтов и донякъде с Радичков. Това бяха едни слуги на един режим, който аз не мога да понасям. Те правеха свирки на Живков", каза Калин Терзийски пред камерите на Нова телевизия преди дни.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).