Кампания помага на децата от Царево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:26 / 14.09.2023
848
Днес, 14 септември, ден преди началото на учебната година, Национална мрежа за децата (НМД) посети най-засегнатите от наводненията райони край гр. Царево. Заедно с Kaufland България и индивидуални дарители НМД осигури чрез кампанията "Да спасим 15 септември за децата в Царево и околността“ учебни материали и пособия за децата от общината.

На място бяха проучени възможности за допълнителна подкрепа на пострадалите семейства, на които също ще бъде оказана помощ в следващите дни със съдействието на Средно училище “Никола Вапцаров" – град Царево, където децата от пострадалите околни селища ходят на училище.

“Има деца, които няма да могат да отидат на първия учебен ден, защото нямат транспорт, защото другите деца ще им се подиграват или, защото просто не са закусили. И това са бедните деца на България. Всеки един от нас може и трябва да помага, за да могат тези деца да развият своя потенциал. Това са учители, кметове или просто обикновени граждани, които могат да се застъпят, за да могат и тези семейства да излязат от бедността."

Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата: Благодарение на големия брой индивидуални дарения в кампанията "Да спасим 15 септември за децата в Царево и околността“ и финансовата и материална помощ от страна на Kaufland България, НМД ще помогне в още три населени места със социално слаби деца в училищна възраст – гр. Бяла Слатина, гр.Кърджали и с.Търнава. Там със съдействие на място ще се включат три организации, които са част от НМД - Сдружение "Инициатива за развитие. Това са Кърджали решава", Училищно настоятелство при ОУ "Христо Ботев" – с. Търнава и Сдружение "Първи юни", гр. Бяла Слатина.

Така дарителската инициатива ще покрие не само трите локации, към които беше насочена при старта си преди десет дни. Помощ за успешен старт на учебната година ще бъде насочена към нуждаещи се деца от 1 до 7 клас в общо шест населени места в България. 

"Да спасим 15 септември за децата в Царево и околността“ продължава до края на септември. Кампанията може да бъде подкрепена на www.nmd.bg/dari или с DMS DETE на 17 777.

Виж коментарите (0)

Още по темата (164):
03.06.2024 Министърът на туризма посети Царево и местата, пострадали при разрушителните наводнения от 2023 г.
18.04.2024 Готов в новият мост на пътя Царево – Ахтопол!
02.04.2024 Докъде стигнаха възстановителните дейности след потопа в Царево?
20.03.2024 Изплатиха средствата от дарителската сметка за пострадалите от бедствието в Царево
06.03.2024 Обещаха новият мост на пътя Царево - Ахтопол да бъде завършен до 15
април
25.02.2024 Жител на Царево: Забавиха се процесите и хората проявяват претенции – питат какво стана, кога ще го направят този мост?
Още новини от Национални новини:
52-годишен мъж е задържан за убийство
Пиян украинец вдигна варненската полиция на крак: Не съм терорист...
17-годишните с книжка у нас, но и с редица рестрикции
НИМХ публикува прогнозата за следващите 7 дни
За какво трябва да внимават членовете на секциите в изборния ден?...
ЦИК: Категорично не е вярно, че машинното гласуване се отменя


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).