Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кампанията IT Beards стартира за трета поредна година
Автор: Пламена Николова 10:41 / 03.11.2020Коментари (0)831
©
Кампанията IT Beards стартира за трета поредна година. Този път инициаторите на брадатата надпревара - Scalefocus, най-голямата българска софтуерна компания - правят благородната мисия още по-мащабна. Освен сред екипите в компанията, поканата е отправена и към представителите на цялата IT общност в България. Всички желаещи могат да се присъединят към фото конкурса за бради и така да допринесат за малките, но важни стъпки в борбата срещу рака. Организаторите са убедени, че с обединени усилия могат да направят още по-голямо добро и да бъдат пример за съпричастност в борбата с коварния враг.

Инициативата на Scalefocus е вдъхновена от идеите на международната кампания No Shave November, която подпомага борбата срещу рака на простатата и провокира диалог за опазване на здравето сред мъжете. IT Beards стартира през 2018 г. по предложение на служители в компанията, като всяка година екипът избира различна кауза и надгражда с идеи и цели. В тазгодишната кампания инициаторите приветстват като партньори други ИТ компании и получават подкрепа от  екипите на Bosch.IO, Dynamo Software, IBS, BULPROS, TSD Services, Infragistics Bulgaria LLC и други. Техните служители ще се съревновават със своите бради, като така ще допринесат за по-мащабно разпространение на инициативата и ще допринесат за добрата кауза.

Събраните средства от кампанията IT Beards ще бъдат използвани за информационна и превантивна кампания за профилактика на рака на простата в някои от големите градове в страната през 2021 г. Благородната инициатива ще бъде проведена от Фондация "Победи Рака“. Организацията предоставя достоверна информация за онкологичните заболявания, съгласувана с водещи специалисти в страната и оказва психологическа подкрепа на пациентите и семействата им чрез организиране на събития, в които се обсъждат не само важните въпроси за заболяването, но и как пациентът преминава информирано през профилактика и лечение.

Всеки участник, който иска да се присъедини към фото конкурса за бради, може да се регистрира в платформата https://itbeards.scalefocus.com/. Там попълва данни в своя профил и се представя с няколко думи и първа снимка. В зависимост от това дали в момента стартира пускането на брадата си или вече има такава, която да покаже, избира категория – Fresh start или Already Stylish. За да се поддържа интереса и да се проследява прогреса на растеж на брадата,  всяка седмица участниците могат да обновяват профила си с добавяне на ново селфи. Записването на участници е вече отворено, а гласуването и събирането на средства ще продължи до 30 ноември 2020 г.

Другият вариант за участие в инициативата е в ролята на дарител. Всеки, който иска да подкрепи каузата, може да го направи като закупи точки, с които да гласува за харесаните от него бради. Точките, с които дава своя вот, са "пакети“ от по 1.50, 5, 10, 15, 30 и 50 евро, които са по избор. Плащането се осъществява посредством Paypal и Epay директно към сметка на Фондацията. Ангажираността на дарителите се подкрепя чрез малки дигитални игри, които подсилват интереса и активността. На края на кампанията всеки участник получава сертификат за дарението, което е направил.

През 2019 г са се съревновавали 41 участници и са събрани 3000 лева. Средствата са дарени на Сдружение "Деца с Онкохематологични заболявания“. Така служителите на Scalefocus са успели да подкрепят мисията на организацията да се създаде център за рехабилитация на деца, който към днешна дата вече функционира.

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: