Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кандидат-депутат се оплака от полицейско насилие при арест, стартираха дисциплинарна проверка
Автор: Георги Кирилов 21:18 / 04.12.2023Коментари (0)952
© Facebook
Бивш кандидат-депутат от Демократична България се оплака от полицейско насилие, научи "Фокус"

Виктор Иванов пише в свой пост във Facebook, че в нощта на събота срещу неделя е бил репресиран от служители на СДВР в центъра на София. Иванов разказва, че попада на "засада" в края на подлеза на НДК, където полицаи искат да направят обиск на него и приятелите му. 

По думите му, след като поискал полицаите да се легитимират и да му обяснят защо ще му бъде направен обиск, те започват да се държат агресивно спрямо него. Той предложил да отидат в 4-то РПУ, където да бъде извършен обискът, но му отказват. 

Към поста на Виктор Иванов има прикачена видео, от което става ясно, че полицаите бият единия от приятелите на бившия кандидат-депутат. 

От полицията твърдят, че Виктор Иванов е ухапал единия от полицаите по крака. Началникът на Четвърто РУ Кристиан Тонев обясни на брифинг днес, че автопатрул е забелязал три лица - видимо употребили алкохол. Единият от тези трима заявил, че в него имало марихуана. 

Във връзка със случая е образувана дисциплинарна проверка срещу действията на служителите на столичното МВР. 

Целият пост на Виктор Иванов:

Престъпници в униформи

С такива трябваше да се занимавам на прибиране у дома в нощта на събота срещу неделя. Двама униформени искаха да правят незаконен обиск в центъра на София на мен и приятели, седейки на засада в края на подлеза на НДК . След като поисках от тях 1- да се легитимират с две имена и РПУ, към което работят, както изисква законът и 2- да ми кажат какви са законовите основания за този обиск двамата полицая започнаха да се държат много и ненужно агресивно. Отново помолих да се легитимират,изтъквайки че такъв е законът и те го знаят, предложих да отидем в 4то РПУ и да направим обиска там, което доведе до по-високи нива на агресия и крясъци "не ми казвай какво да правя, вади всичко от джобовете“. Казах, че изъплнявам съвестно закона и съм "изненадан“, че органите на реда не го правят, а двамата полицая опитаха да ме наблъскат в патрулката, паркирана наблизо. Много се ядосаха, че си знам и отстоявам правата, което е единственото ми прегрешение към органите на "реда“. Казвам- легитимирайте се и ще вляза сам- не можело! Отказах да вляза, трябваше да викнат още 5 полицая, защото титулярните двама никак не се справяха със задачата. Докато съм с белезници се оказва, че съм нападнал физически старшията и съм го ухапал по глезена(!), за което той си бил извадил медицинско в МВР болница и щял да ме съди.Същата МВР болница, в която пребити от МВР млади хора излизат с документи, че нямат драскотина. Забележете как бутат моя приятел, които седи до нас и иска от тях да се представят, на пътното платно на няма и метър от колите! Него дори не го арестуваха, просто превантивно мятане към колите, защото явно всичко може. В самото 4то РПУ и двамата продължиха да отказват да се легитимират, което го има записано на техните камери. На първия час ми беше показана значка със счупени/липсващи номера. Питах ги защо репресират граждани- МВР било репресивен орган. И двамата бяха на по 27-30 години и явно няма кой да им обясни, че такова е било преди 89'. В крайна сметка целият обиск се провали, защото моите двама приятели не бяха претърсени. И я има хипотезата, че аз съм се правил циркаджия, който е направил параван на другите двама, пренасящи нещо забранено.

Можеше ли всичко това да бъде избегнато, ако просто бях извадил всичко от джобовете си- да, нямах нищо незаконно в мен. Мога ли да търпя полицейски произвол- оказва се, че продължава да ми е много трудно. Надявам се двамата да бъдат наказани, а в идеалния случай уволнени от МВР, защото за тях законът не важи и го демонстрираха явно, правят си каквото искат и не могат да се справят с елементарна ситуация и трима души, които отгоре на всичко първоначално бяхме готови да съдействаме. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Гръмна склад за фойерверки край Елин Пелин: Има пострадали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: