Карадайъ, Цонев и Пеевски сезираха ДАНС

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:21 / 07.01.2022
835
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на партията Йордан Цонев и депутатът Делян Пеевски сезираха Държавна агенция "Национална сигурност“ за т. нар. златни паспорти. Те настояват да бъде извършена проверка на всяка една процедура по получаването на българско гражданство от чужденци срещу инвестиции за периода от 2013 г. досега.

Според вносителите на сигнала "само така може да бъде установено дали са налице нарушения на законовите процедури и ако са допуснати нарушения, да бъдат предприети необходимите действия за търсене на отговорност от виновните лица“.

"С извършването на проверката ще бъдат преустановени и спекулациите по темата от страна на определени медийно-олигархични кръгове в страната“, се казва в съобщение до медиите.

Такава информация от ДАНС беше поискана и от служебния правосъден министър Янаки Стоилов, който освен това внесе в НС и предложение за отпадане на т.нар. златни паспорти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!
Младите българи в чужбина искат да се върнат обратно у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).