Карадайъ: Гражданинът Кирил Петков да каже кой е в основата на корупцията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
17:38 / 01.02.2022
865
"Когато някой има информация за престъпления, той е длъжен да сезира съответните компетентни органи, включително гражданинът Кирил Петков, независимо каква позиция заема днес“ – така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти в Брюксел думите на премиера, че "хората, които са в основата на корупцията в България, са сигурно 20 човека“.

"Нарушителят на конституцията“ обвинява конкретни хора в корупция и, ако главният прокурор не се е самосезирал, явно ще има нужда някой да го сезира, заяви Карадайъ, цитиран от БТА.

Той вчера представи на зам.-председателя на ЕК Вера Юрова предложенията на движението за конституционни промени. От думите му днес стана ясно, че на срещите си в Брюксел е получил подкрепа и за визията си за правосъдна реформа.

Дайте да направим една реформа на съдебната система и да не се налага всяка година да променяме системата изцяло, призова той. По неговите думи целта на закриването на специализираните съдилища и прокуратури е единствено политическа. Карадайъ изрази съмнение, че тези намерения може да са свързани и с частен интерес, и настоя за анализ на дейността на специализираните структури.

Той постави въпроса къде остава българската съдебна система, когато се следват постановени ограничения от чужди държави.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).