Каракачанов: България е единствената, която наивно допусна да няма протекционизъм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
09:13 / 05.05.2020
1695
"Да, промените в закона са приемливи, но в парламента ще има много нюанси. За мен и моите колеги е по-важно какво правим след коронавируса", заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов по Нова тв.

"След като няма изънредно положение, как здравния министър ще може да налага решения в различни ситуации. И дали това не е извънредно положение без такова. Такива ще са въпросите в парламента", допълни той.

"Философията на нашите предложения за намаляването на ДДС на 5% е да подпомогнем туризма, защото той дава 12 милиарда от БВП е да се предотвратят фалитите. При този сезон, който не се знае дали ще го има, трябва да се помогне", каза още той.

"Държавата не може да бъде само касиер. Тези 15 милиарда, които дава туризма, ако можеш да ги зачеркнеш, тогава няма да му помагаме. Всички предложения ще помогнат. Много сме велики, когато казваме "не".

В държави като Италия, Гърция, Турция вече го правят", каза още той. "Другият сектор, който е важен е земеделието. 20% са само български продукти. Парадоксално е, държавата, която е хранила Европа, сега да вкарва 80% от яденето", каза още той. "Ние сме единствените, която наивно допуснахме да нямаме протекционизъм", каза още той.

"Идеята е да стимулираме земеделието, след което да тръгнат и други. В момента наистина не може да покрием нуждите. Но ако убием и това, което имаме, догодина ще внасяме всичко", каза още той. "Ние искахме икономическия съвет да бъде постоянен. Но за съжаление не се прие", допълни Каракачанов.

"Няма неразбирателство с НФСБ. Както казва Швейк: един каже едно, друг - друга и накрая делото просперира", каза още вицепремиерът. Спрени са прговорите за нови бойни машини и кораби, заради ограниченията за пътуване в Европа.Към края на лятото ще имаме яснота по този въпрос", допълни Каракачанов.

"Във време на криза няма как да орежеш единият крак на сигурността. Някои предлагат да бъдат дадени парите за нещо друго. Това е открит популизъм. Тези кризи водят след себе си политически такива и военни конфликти. След последната избухна такъв в Близкия Изток и още не е решен. И ние какво? Да разпуснем армията ли? Това няма как да стане", допълни той.

Виж коментарите (5)

Още по темата (14362):
07.05.2024 Два нови щама на COVID-19, може да се усъмните за тях заради 10 грипоподобни симптома
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия" в следв...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).