Каракачанов: Искам заплатата на военните да е поне 1000 лева!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:28 / 16.05.2017
1628
"Иска ми се заплатата на българските военни да е поне 1000 лева." Това заяви при посещението на 68-ма бригада "Специални сили" в Пловдив днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му при всеки случай малко над 600-те лева, които получава един български редник сега, са крайно недостатъчно и не отговарят на рисковете на тази професия. 

В българската армия към момента не достигат над 5000 души, посочи още Каракачанов. Като решение на този проблем министърът изтъкна инициативата на новото правителство за въвеждане на задължителна военна служба. 

"На този етап въпросът е все още дискусионен, а обществото не е узряло за това", коментира той. 

Каракачанов съобщи и една добра новина, касаеща пловдивските военни. 

"Средствата за ремонт на сградния фонд на Специалните сили, обещани миналата година от министър-председателя Бойко Борисов, ще бъдат отпуснати", заяви министър Каракачанов. "Имам уверението на министър-председателя, че около 3 милиона лева отново ще бъдат отпуснати и ремонтът на сградите ще се осъществи. Средствата не само са били обещани, но и са реално необходими", подчерта той.

За тази година пък командирът на Специалните сили Явор Матеев отчете два пъти повече кандидати за служба спрямо обявените места. Той подчерта голямото значение на мотивацията и заплащането на военнослужещите и подчерта, че в Специалните сили служат мъже и жени, които дават най-доброто от себе си в условията, които имат.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).