Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Каракачанов: Не трябва да правим компромис с българската история
Автор: Екип Burgas24.bg 21:18 / 10.11.2020Коментари (0)742
© Министерството на отбраната
"Гоце Делчев е роден в българския град Кукуш, учи в българската Солунска гимназия и във военното училище в София - български офицер, български учител, български революционер. Пред него има възможност за кариера в свободна България, но той избира по-трудното и по-рисково – да се върне в поробена Македония и да пали българите в тяхната жажда за свобода. И там намира своя край – убит в сражение с турските поробители", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов при откриването на паметен знак на Гоце Делчев в град Самоков.

В церемонията по откриването на паметника участва и кметът на града Владимир Георгиев. Събитието уважиха народни представители, заместник-областният управител, представители на общинската администрация, членове на Сдружението на българските родове от Македония и др. В знак на признателност пред делото на българския революционер пред новооткрития паметник бяха поднесени венци от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, общинското ръководство, ВМРО и граждани, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

"Може би днес някой в нашата западна съседка не е прочел добре историята си и се чуди какъв е Гоце Делчев. Ако има това съмнение, може да прочете стотиците писма, статии и другите материали, които е написал Гоце Делчев. А може и да дойде в хубавия български град Самоков, да сложи едно цвете на неговия паметник и да прочете какво е казал той – "Ние се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в цялост за бъдещето обединение на България“, каза Каракачанов

Пред журналисти вицепремиерът и министър коментира и днешните разговори с делегацията от Република Северна Македония, свързани с нейната кандидатура за еврочленство.

"Ние изразихме нашата позиция, която е ясна, категорична и напълно съвпада с рамковата позиция, която беше приета от парламента през октомври м.г. Обяснихме, че не можем да направим никакъв компромис с въпросите, свързани с българската история, с идентичността на българския герой, на всички онези хора, които наричаме част от общата ни история“, каза министър Каракачанов. Той подчерта, че срещата е протекла в откровен и приятелски тон.

"Мисля, че те разбраха, че България не води някаква политика на инат, че България е суверенна държава и не се влияе от настроенията в една или друга европейска столица“, категоричен бе министър Красимир Каракачанов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: