Каракачанов е спокоен за проверките в Министерство на отбраната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:01 / 06.06.2021
924
В Министерството на отбраната се работи по закон и по вътрешни правилници. Много правилно отбеляза слушебният министър на отбраната, че е абсолютно законна практика да се ползва чл. 20 ал. 6 за обществени поръчки, касаещи обекти от критичната инфраструктура. Става въпрос за военни обекти, за които няма как да поканиш фирми от целия свят, а определени фирми, които трябва да имат достъп до класифицирана информация. Става дума за проектите по инфраструктурата за самолетите Ф-16. Това заяви бившият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

"През тези четири години всяко нещо в Министерството на отбраната, което може да предизвика обществен интерес или съмнение, е проверено – дрехите на армията, обувките на армията, модернизацията, инфраструктурата. Стотинката е била цепена на две, както се казва, за да стигнат парите за максимум неща. Аз лично не се притеснявам, защото имам доверие в професионализма на хората, с които съм работил последните четири години'', увери Каракачанов.

Според лидера на ВМРО някой е подвел с информация служебния министър Панайотов, тъй като "винаги има хора, които искат да се докажат пред новия началник".

На въпрос защо обществени поръчки са били възлагани само на едни и същи фирми Каракачанов отвърна, че става дума за фирми, които са се доказали и наложили на пазара в последните поне 20 години.

Ако мислите, че в България има 200 фирми, които са с натовска сертификация и достъп до класифицирана информация, то дълбоко се лъжете. Затова фирмите се повтарят, това са фирми, които са се доказали и наложили на пазара, обясни той.

По отношение на американските санкции по силата на закона "Магнитски" Каракачанов заяви, че това е решение на чуждо правителство, което действа по своето законодателство.

"Относно наказаните трябва да се проведат съответните разследвания и ако се констатира, че са нарушавали законите в страната, да бъдат санкционирани. Оттук-нататък на ход е българската съдебна система'', допълни лидерът на ВМРО.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).