Каракачанов към Заев: Искахте със селските ви тарикатщини да ни излъжете, че българите пасем трева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:26 / 14.05.2021
3224
Друже, аз лично поне 20 пъти съм Ви го казвал и най-братски предупреждавал, че ако Вие не промените отношението си към България и не прекратите тормоза над българите в Македония - ветото е неизбежно!“ Това се казва в категорична позиция на председателя на ВМРО и Красимир Каракачанов, провокирана от "совалките“ на Скопие и търсената помощ за подкрепа от Гърция по отношение на членството на РС Македония в ЕС.

"Кой Ви е учил толкова много да подценявате българите и да си мислите, че някой в София ще Ви се върже и подпише празен чек, а Вие да продължавате да не спазвате Договора за добросъседство и да градите Вашата държавност на база на омраза срещу всичко българско“, продължава още Каракачанов.

"Отишъл вчера Заев при гърците, които двадесет и кусур години блокираха Македония за всичко, за което можеха, за да им иска подкрепа срещу България. Казал също, че българската позиция била, внимавайте – смешна!⁉ Знам, че премиерът Заев няма елементарна "пойма“ (на сръбски – понятие) от история. За Гоце Делчев е чувал нещо - факт, но всичко останало му е мътно, колкото мътна е и муртинската матеница. Но колкото и да не разбираш от история, не може да продължаваш да се правиш на ударен и да казваш, че българската позиция по историческите въпроси е смешка, или че не си очаквал, че България можела заради тях да блокира Република Северна Македония за преговорите с ЕС?“, пише още Каракачанов.

Той допълва, че ако РСМ не промени отношението си към България и не прекрати тормоза над българите в Македония - ветото е неизбежно.

"Вие, уж го разбирахте, уж казвахте, че щели да се променят нещата след изборите Ви, след референдума Ви, след еди-какво си и накрая - едно голямо... нищо! Надявахте се, че с Вашите селски тарикатщини ще ни излъжете, че българите пасем трева. Кой Ви е учил толкова много да подценявате българите и да си мислите, че някой в София ще Ви се върже и подпише празен чек, а Вие да продължавате да не спазвате Договора за добросъседство и да градите Вашата държавност на база на омраза срещу всичко българско? Знам кой, всъщност... Същият този Ви е научил и на друго - да имате самочувствие и самоувереност на библейски месии. Само че колкото тези "качества“ помогнаха на Вашите учители, толкова ще помогнат и на Вас. Вижте ги, та те изпълниха предсказанието на пророчицата, разсипаха си държавата и отново се събраха под една круша. Жалко! Но Вие вървите по техния път“, пише лидерът на ВМРО.

"Спрете се, осъзнайте се, не вярвайте, че някой някога ще успее да натисне и принуди България и българския народ да предадат собствената си история, общата ни история - българската история! Тази работа няма да стане както си го мислите и за това гарант е и ВМРО и целият български народ!“, предупреждава той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (843):
27.04.2024 Любомир Кючуков: ВМРО-ДПМНЕ ще бъдат в своеобразно менгеме, ако в РСМ се стигне до тяхно управление
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
13.11.2023 Вицепрезидентът: Езикът на омразата на Северна Македония към България е европейски въпрос
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).