Карлос Контрера с трогателни думи за трагедията в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:58 / 25.08.2022
2107
Двама служители на реда станаха курбан, изпълнявайки служебните си задължения. Това коментира във Фейсбук общинският съветник и председател на ПГ "Патриоти за София" Карлос Контрера.

Ето какво пише още той в социалната мрежа: 

Двама полицаи бяха убити от трафикант на мигранти в опит да избяга. Блъснал ги, когато се опитали да го спрат. Беззаконието и безвластието, безнаказаността до това водят. Факт е, че от две години насам криминалният контингент е надигнал глава и се чувства недосегаем из цялата територия на държавата.

Духът е изпуснат от бутилката и сега много трудно ще бъде върнат обратно. Системите ни за сигурност не функционират, не че някога са работили прилично, но поне контингентът не шаваше много. Сега сме се върнали към деветдесетарските времена на каубойските изпълнения. Служителите на МВР като идат на работа не са защитени от закона и държавата. Ако не са тормозени от некадърни началници, ако не са обърнати на писарушки, гонейки непрекъснато някаква статистика, то са или демотивирани да работят или не им се позволява да работят. И резултатите ги виждаме.

Отдавна МВР е обезсмилено отвътре като система и се разчита на показни акции или кампанийна работа. Същинската полицейска работа беше подменена с бумащина и съревнование кой колко акта е написал тая седмица... Борбата с организираната престъпност стана дезорганизирана. Бумът на трафика на мигранти не е случаен. Има вакуум.

А самият трафик като престъпна дейност има своите пипала много нагоре в системата. За какво противодействие можем да говорим тогава въобще. Няма политическа воля МВР да заработи нормално, защото за доста кръгове и среди е удобно за политическа употреба. Каква мотивация и какво противодействие на престъпността тогава. Всеки опит да се подобри работата на службите е бил обект на атаки, торпилиране и бламиране.

Бог да прости двете момчета, заминали си от тоя свят без време, станали курбан първо на престъпниците, а най-вече на тая тромава и тъпа система, в която са служили!

Виж коментарите (0)

Още по темата (79):
13.03.2024 Черни облаци над Омар – шофьорът на автобуса, убил бургаските полицаи на "Трапезица"
08.11.2023 Окръжният съд в Бургас потвърди за каналджиите от автобуса - убиец
25.08.2023 Бургас се преклони пред двамата достойни полицаи Атанас Градев и Йордан
Илиев
14.08.2023 Издигат паметник на пометените от автобуса с мигранти бургаски полицаи
11.08.2023 След автобуса-убиец на полицаите в Бургас: Реабилитират Деян Моллов в "Гранична полиция"?
13.06.2023 Отмениха наказанията на гранични, обвинени за смъртта на двамата бургаски полицаи
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).